Tak od nedele som aj ja šťastným majiteľom tejto vzduchovky. Prvé dojmy..-
Po otvorení krabice som bol naozaj veľmi milo prekvapený. Nádherná pažba s orechovým nádychom s takmer žiadnými škrabancami ani výraznými známkami používania. Prvé výstrely boli hnedˇpo vybratí z krabice. Spúšť išla trošku z tuha ale vždy to bolo neporovnateľne lepšie ako pri HHF750. Prekvapili ma hlučnosť a priebeh výstrelu. Hlučnosť je o dosť väčšia ako pri HHF a po výstrele akoby vzduchovka zavibrovala. (pripisujem to tej 7.5J pružine). Kopance sú zas príjemné, ale nemôžem povedať že nekope. V porovnaní s HHF750 asi o polovicu miernejšie. Nabíjanie - pohodlné. Pár výstrelov a celkom som si na to zvykol.
Tak, keď som si dal asi zo 20 výstrelov som sa rozhodol že zhodím pažbu a kuknem,ako to vyzerá z vnútra. Všetko poctivý kov ( lúčik sa javí ako nejaká veľmi tvrdá zliatina plastu, neviem, možno je aj kovový). Mieridlá a muška takisto kov. Hovorím, nepodarilo sa mi nájsť plastovú súčiastku.
NA vnútornosti som nepozeral, ale pružinu som videl. Ak som po nej prešiel so šrobovákom tak sa napínala. Som presvedčený že to má za následok to vybrovanie po výstrele. 7.5J problém však hneď vyriešim výmenou pružiny za 15J. Nech kope ako kope, ja tam tých 15J chcem mať z dôvodu pokelsu dráhy strely na rôzne vzdialenosti.
Presnosť. To je vec,čo ma spolu so spúšťou prekvapili najviac. Ku spúšti len toľko, že ja som si ju vyladil asi najjemnejšie ako sa dalo a tá spúšť je taká jemná že kým som si na nu zvykol tak som sa často ľakol výstrelu. Už viem čo robí tieto vzduchovky to najlepšie ja trhu.
Najprv som urobil terč s HHF 750 na 21m. Tak som prehodil optiku a skúsil to s HW-čkom. Na 21m to nebolo až také výrazné ale priznajme si . Bol to môj prvý terč s touto vzduchovkou , so športovou spúšťou nuž keď som robil prvý terč s HHF tak mi to lietalo po celom terči (keď to bolo v terči , tak som bol rád).
Nuž ale tak som sa posunul o 9 metrov dalej na vzdialenosť 30m. Prvý terčík z online sútaže s JSB 4,51 a sústrel 18mm x 8mm. Potom JSB heavy a bolo to o dosť horšie (asi 3x 3,5 cm - neviem prečo, najskôr moja chyba). Potom JSB Exact 4,52 a sústrel 19mm x 7mm. Potom JSB RS a sústrel približne 20mm opísaná (takisto asi najskôr mojou chybou lebo po exactoch som pobehal ku terču a to ma tak trošičku rozkývalo). Nakoniec ľuby PO a musím povedať že to nebolo vôbec zlé. Dokonca lepšie ako RS-ky a Heavy 19mm x 20mm. Viec terčov som nerobil, ani nebolo kedy. Ja som nadpriemerne spokojný, a opakujem že to bolo strieľané s optikou Walther 4x32 ktorá je po HHF už dosť skopaná.
Tak a teraz druhé dojmy.
Trošku rozoberiem nabíjanie. Nabíjanie je plynulé, a ľahké (kvôli 7.5J pružine hlavne). Čo sa mi páčilo je, že nabíjanie je krásne plynulé a hlavne tichučké. Nepočuť vôbec pružinu ako pri HHF750. Ak nabíjacia páka dosiahne asi 7/8 vysunie sa zásobník, následne sa zahákne piest. Poistka sa zapne do polohy safe až ak je nabíjacia páka úplne na konci. Včera sa dokonca podarilo bratrancovi nabiť vzduchovku a nazapnúť poistku. Trochu mu robilo problém nabíjanie vzhľadom k jeho veku. Aj som sa mu ponúkol že mu nabijem, ale nechcel )
Teraz k téme. Niektorí majitelia tejto zbrane sa stažovali že zásobník sa tažko zatláča a po čase začnú bolieť prsty. Ja to však môžem vylúčiť. Nieje to také ťažké, aby to nezvladlo dieťa, nie to ešte aby to nezvládol dospelý chlap. Mne po asi 200 výstreloch nebolelo nič. Ani plece
Kopance. Ťažko teraz písať keď má vzduchovka 7.5J. Sú však veľmi príjemné. Treba ju však držať ani nie úplne pevne ale nie tiež jednou rukou lebo niekedy mám problém ju udržať.
Vec čo väčšinu strelcov ktorí zbrane so spodným náťahom ešte neokúsili je ťažisko zbrane. Ťažisko trošku viac posadené do predu ale nepozorujem aby takzvane "nepadala na hubu". Ťažisko je veľmi príjemné a ja si streľbu v stoji naozaj vychutnávam.
Dnes som skúšal online terč a po nastrelení zbrane na Exacty som skúšal streľbu "na ostro". Prvý terčík - 20b, druhý 19b. Dopackal som však posledné dva terčíky v oboch radoch. Prečo?? Strieľal som dokopy asi so štyroma prestávkami. Pri HHF som mal takú istú prestávku po každom terčíku. Nuž výsledky s HW57 boli neporovnateľne lepšie ako pri HHF750. Došli mi zásoby streliva tak poprosím o službu risopepiho ale ak dôjdú, tak spravím sútažný terč a už teraz sa teším na výsledok.
Na dnes asi dosť, dúfam že som niekomu pomohol.