Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 23:29

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 559 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 56  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Weihrauch HW 97K
PoslaťNapísal: 20 Mar 2012, 08:43 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

Ja len pozerám na prvú fotku z profilu pušky. Zaujala ma optika podstatne vzadšie ako je tá rukoväť. Takéto veci niesú individuálne, pretože či 150 alebo 210 cm človek má proporcie akosi prirodzene zosúladené.
Ale ťažko povedať, bola to len úvaha. Napokon je to TH pažba a tam sa zápästie tak nevykrúca pri ďalekej spúšti ako je tomu napr u AAPS s pištoľovou rukoväťou. Ba práve naopak.
To ma ale privádza k otázke. Čo je teda presnejšie pri streľbe bez opory? :problem:
Skúsim sa na to niekedy opýtať.

PoslaťNapísal: 20 Mar 2012, 09:20 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Vsetci akosi zo zotrvacnosti tvrdia, ze pistolovy uchop netlaci tak vysoko laket ruky. Skusal som obe moznosti a moj subjektivny pocit nebol nejak lepsi z TH pazby. Nebol som ochotny si preto priplatit za TH pazbu ked som kupoval 97-cku. A strelba z volnej ruky ? Napr. polovnici strielaju vacsinou iba z ruky. TH pazbu u polovnika som este nevidel. FT polohy maju svoje specifika, ide hlavne o rozne uhly hore aj dolu. Tvrdit, ze iba jedna moznost pri vybere resp. nastaveni pazby je spravna povazujem za nezmyslel. Bez ohladu na vysku a dlzku ruk, kazdy mame aj sedadlo a polohu volantu v aute nastavenu inac.

Motto dlhoročného pružinovkára :
Nevadí že nevyhrám, ale každé jedno prestrielané PCP sa počíta...

PoslaťNapísal: 20 Mar 2012, 12:07 
junior
junior
Obrázok užívateľa

rollo píše:
Bez ohladu na vysku a dlzku ruk, kazdy mame aj sedadlo a polohu volantu v aute nastavenu inac.

Ja osobne trpím pri akejkoľvek zbrani bez nastaviteľnej botky ,alebo lícnice ,(stačí jedno , alebo druhé).....Mám trochen dlhší krk, (výsada stredovekej šľachty :mdr1: ) a za predpokladu ,že sa venujem streľbe z pleca viac ako dve hodiny, idem pri nenastaviteľnej klasike zblázniť....
Diana 56,mi pásne len ,len s botkou na doraz dolu ,a výškou montáže +3mm....
Našťastie mi dobre sadne pravá ruka ,(na spúšti) ,v pravo pod rebro kvôli opore v stoji, (strielam väčšinou v stoji)....
Už nižší kolega s kratšou rukou musel kvôli takémuto úchopu voliť väčší uhol medzi ramenom a predlaktím a tvrdil že mu je veľká.... :pompom:
A ja mu to verím.... :merci:
Je to hobby zbraň , a tak sa aj chová ,a tak som ju aj kupoval... :contrac:

PoslaťNapísal: 06 Apr 2012, 22:42 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Stravil som popoludnie s polovnikmi na strelnici. Okrem "fukania" z roznych kalibrov som mal moznost si vyskusat jednu vec. Porovnaval som rozptyl .22LR a mojou HW v FT sede na 50 m. Bol som milo prekvapeny, ze ani s malorazkou som nedokazal nastrielat lepsi vysledok ako s mojou pruzinou. Konkretne pri 10 ranovej polozke som 6 zmestil do pre nas dolezitych 40 mm, ten zvysok som mal do 90 mm. Bol slaby vanok, a samozrejme svoje zohrala aj chyba strelca. Do malorazky som ladoval CCI 40 gr olovo, optika Artemis 6x42 kryz duplex ale dostatocne tenky. Islo o starsiu zbran. Vyzerala rovnako ako tie co boli v svazarmovskych skladoch za sociku. Pred tym ako som zacal strielat so vzduchovkou si ostatni ucastnici tukali na celo, ze preco som vycaloval take prachy za flusbrok ked som mohol mat za ten peniaz uz nieco ostre. Karta sa otocila ked nikto nedal lepsi rozptyl ako ja. Potom sa mi moja vzduchovecka uz do ruk nedostala, kazdy si chcel zastrielat. :D

Nabuduce by som mal mat k dispozicii tercovnicu s lepsou hlavnou so sportovou spustou. Predpokladam, ze ta uz moju vzduchovku pokori. Aj tak, HW forever !!! :amen:

PoslaťNapísal: 07 Apr 2012, 06:49 
junior
junior
Obrázok užívateľa

rollo píše:
Predpokladam, ze ta uz moju vzduchovku pokori. Aj tak, HW forever !!! :amen:

Môže a nemusí...konzistencia užitkového balenia .22 , je niekedy lotéria...
HW 97 bude na tom lepšie....za bezvetria:))

PoslaťNapísal: 13 Apr 2012, 14:40 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Caute.
Mate niekto realne skusenosti s V-mach tuningom ? Chcel by som sa preventivne zabezpecit niektorymi komponentami do mojho HW-cka. Pri vybere tesneni som narazil na V-mach verziu tesnenia piestu. Neviete ci zhruba 4-nasobne vyssia cena oproti strandartnemu mi zabezpeci napriklad lepsiu konzistenciu ? Nezvyknem posudzovat drahsie veci ako lepsie automaticky. Skusal som hladat na gunshope. Vlakno o HW97K tam ma 140 stran prevazne netriedenych hluposti. Nechcelo sa mi to citat cele. Ak mi niekto dokaze poskytnut k tomuto nejake relevantne info budem povdacny.

PoslaťNapísal: 13 Apr 2012, 16:47 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Pred casom to riesil MarekZCKE na svojom Pro sporte. Skus jeho.

PoslaťNapísal: 16 Apr 2012, 08:09 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ja mám V-Mach ale komplet a lietalo to +-3,5m/s to ešte nebola sadnutá pružina. Dojmy z celkového tuningu sú viac ako pozitívne ale načo slová v Skýcove môžeš skúsiť.

PoslaťNapísal: 16 Apr 2012, 09:23 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Super, rad vyskusam aj tvoju modifikovanu pazbu. Ale konzistencia aku uvadzas sa mi zda dost velka. Na jesen v Skycove som na chrone meral moju pocas sutaze a lietalo to z nej +/- 1,5 m/s. Vtedy vedla mna stal Igi a iba uznanlivo krutil hlavou. A to som tuto vzduchovku este nikdy nerozoberal. Dokonca este sem tam malicko zasmrdi hoci ma uz 2000 vystrelov.

PoslaťNapísal: 16 Apr 2012, 09:57 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Áno výsledok +-3,5m/s nie je až taký dobrý ale po výmene kitu som vystrelil asi 10 rán a robil meranie som robil s Ferinom na combre 30 rán. Ak bude čas v Skýcove by som meranie zopakoval a uvidíme čo to povie :pan3: .

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 559 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 56  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť