rollo píše:
Pocas udrzby svojej pusky som si vsimol jednu podla mna dost dolezitu vec. Po opakovanom rozobrati a zlozeni sa mi prestal lahko pohybovat pliesok, ktory sa zasuva pohybom natahovacej paky pod spust ako poistka. Je tam jedna pruzinka, ktora ho tam ma zatiahnut ked nieje natahovacia paka odparkovana vo vychodiskovej polohe. Tento bezpecnostny prvok mi tam pritlacal o telo zbrane srob, ktory isti blok spuste ( je to zaroven ten, na ktory ide predny srob lucika spuste ). Aby k tomu nedoslo, nemecki inzinieri pod ten srob dali jednu podlozku aby tie dva pliesky zostali aj po zatiahnuti volne. Nevsimol som si ziadnu deformaciu tych plieskov, ale pokial som malym pilnikom nezvacsil otvory v tych plieskoch a nepridal este jednu podlozku aby ten srob bol trosku vyssie nad nimi, poistka spravne nefungovala.
Len tak pre istotu doporucujem majitelom tychto pusiek overit funkcnost tejto poistky. Je to jednoduche, netreba zhadzovat ani pazbu. Pri vybitej puske posunte o nieco napinaciu paku a skuste stacit spust. Ak poistka funguje spravne, spust nepojde stlacit.
Je mozne ze ta poistka Vam nefunguje a ani o tom neviete........
Pri skladaní svojej 77 pred mesiacom som narazil práve na tento problém - skrutku som uťahoval a uťahoval a stále to celkom ľahko išlo, kým som si nevšimol, že sa koniec plieškov zdeformoval, vyhol smerom von. Naťahovanie teraz nejde tak hladko ako predtým, tesne pred zaklapnutím páky po naťahovaní sa zvýši v jednom bode odpor - predpokladám, že za to môže práve vyhnutý plech. A tak teraz uvažujem nad tým, že objednám nový dielec (kód HW9297; stojí cca 11 €), lebo na narovnávanie si netrúfam. Akurát pobabrem a nebudem môcť strieľať vôbec. Naviac som stratil matičku z bloku spúšte, do ktorej sa upevňuje zadná skrutka lúčiku spúšte (kód HW9153).
Práve uvažujem, či som nestratil aj dištančnú podložku pod tú skrutku (Halteschraube), a preto sa mi podarilo zdeformovať tie pliešky... Tak to som ja - Pat alebo Mat. Preto sa nerád púšťam do takýchto, aj relatívne nenáročných prác