Pruzinova vzduchovka Norica Storm.
Najprv par technickych udajov:
Vyrobca: NORICA (Spanielsko)
Model: Storm
Kaliber: 4,5mm
Prevedenie: pruzinovka
Sposob nabijania: zlamovanie hlavne
Poistka: automaticka, pred spustou
Vaha: 3,2 kg
Dlzka hlavne: 454 mm
Pazbenie: tmava morena breza, gumova patka na konci pazby
Rybina: okrasna na predpazbi a rukovati
Mieridla: zadne kovove stavitelne, system TRU-GLO
Ostatne: kompenzator
Dizajnovo sa mi velmi paci, v ruke sedi naozaj dobre. Bral som s nou aj optiku Norica 3-9x40 a puzdro Norica.
Stranka vyrobcu:
http://www.norica.es/index.php?opt=2&id ... =&spos=0pxMoje prve dojmy:
Vahovo je to vzduchovka velmi prijemna, v rukach sa dobre drzi a aj oku sadne celkom lahodne. Pazba je polomatna s tmavsim nadychom, co dotvara celkovy dobry dojem z tejto zbrane. Prilicenie bez optiky je velmi dobre, s optikou ale budem musiet posunut tvar trochu vyssie, ale to neprekaza, sedi to dobre. Co sa ukoncenia pazby tyka, je tam osadena pryzova "botka" . Ma nadych do siva, ale to este upravim, aby to farebne ladilo a aby bola tmavsia. Jedine plastove veci som objavil na tejto vzduchovke tri, co je skoda, ale vyzera to pevne. Plastovy je kryt-obluk okolo spuste, kohutik spuste a poistka pred kohutikom. Pozeram na to, ale je to dost pevne a musel som sa lepsie prizriet, aby som zistil, ze je to z tvrdeneho plastu. Vlastne som to zistil podla dotyku, ze to nechladilo ako kov.
Hlaven sa zlamuje celkom lahko, ukoncena je kompenzatorom. V mieste vkladania diabolky som si vsimol, ze nie je cernenie a je tam aj prebytok vazeliny, to este osetrim. Mieridla su systemu TRU-GLO, zadne su stavitelne, skrutkou regulovatelne. Velmi mi nevyhovuju, tak som si objednal optiku. CHcel som spoznat aj znacku Norica, tak som zobral original od tohto vyrobcu v prevedeni 3-9x40. Na zbrani je od vyrobcu osadeny doraz optiky. Pred osadenim optiky som si pozrel montaz, je zaujimavo riesena. Na montazi je este jedna lista, s moznostou korekcie sklonu. Z dola montaze su 2 imbusove skrutky na nastavenie a vzadu na montazi je otocne kolecko na rucne doladenie sklonu. Inak je to klasicka jednodielna montaz. Optika nema korekciu paralaxy a kriz je klasicky Duplex. Nitkovy kriz je pomerne tenky s porovnanim napr. Walther 6x42. Uvidime casom, ako sa to bude spravat, mozno ju vymenim za nejaku s moznostou AO, ukaze to prax. Som zvedavy aky raz a vplyv na optiku bude mat strelba.
Taska, co som bral ako prislusenstvo, sa mi tiez pozdava a ma akuratny rozmer, nie je prilis robustna, akurat sedi zbrani s optikou.