Ahojte. Na zjazde sa niekto pytal na moznosti konvertovat QB 78 De Luxe na PCP.
No, v prvom rade treba povedat, ze neodborne zasahovanie do konstrukcie zbrane moze sposobit poskodenie zbrane a v pripade explodovania vzduchovej nadrze vazne zranenia alebo aj smrt. Netreba zabudat, ze sa zahravate s velkymi energiami. O prepadnuti zaruky ani nehovorim. Takze vsetky tieto upravy len na vlastne riziko a tak aby neohrozili inych ludi. A teraz k veci:
Pekny popis PCP konverzie pre RWS 850 AirMagnum najdete
tu. Samozrejme na vlastne roziko.
Asi najjednoduchsia konverzia QB 78 vo forme
Compasseco, Inc all-included kitu:
Kit, ktory tam je demonstrovany som, ale este na predaj nenasiel. Rovnako aj ten vyrobca planuje predavat klon QB 78 aj s pcp upgradom pod znackou
Tech Force PCP Version 1G.
A teraz nejake konverzie:
- Tuto ja osobne vnimam ako pekne prevedenu a hadam aj bezpecnu modifikaciu - posobi spolahlivym, masivnym dojmom.
- Modifikacia od Craiga Phillipsa
Ako pohon pouziva 22ci hlinikovu flasu s pracovnym tlakom 3000psi, ktora je regulovana na vystupe na 1000psi. Regulator ma dva manometre. Jeden meria tlak vo flasi, druhy tlak na vystupe. Tento regulator sa da jednoducho nastavit otocenim chromovanej obruce.
Vystupny tlak 1000psi mu dava konzistentne vystrely s rychlostou 905 fps (275.8 m/s).
- Modifikacia od Marka Hoddenbacha
Regulator na tlakovej flase (Wevo 22ci) bol upraveny tak, aby daval na vystupe tlak 1015psi (70bar) miesto povodneho 850 psi (60 bar). Priemerna rychlost strely je 890fps (271 m/s). Na jedno naplnenie da asi 60 vystrelov.
- Modifikacia Johna Colo'na
Podla mna najsikovnejsia modifikacia umoznujuca napajanie priamo flasou alebo pomocou hadicky zo zasoby niekde bokom.
Skoro vsetky spomenute modifikacie je mozne najst
TU, ako aj mnozstvo dalsich informacii.
Disclaimer: Obrazky nie su moje, len som ich znova uploadoval, aby nahodou neexpirovali.
To admin: ak je nahodu s prispevkom problem, prosim surovo nemazat, ale napisat SS a upravim.