Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 01 Nov 2024, 07:27

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 280 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: AirArms EV2 MK IV
PoslaťNapísal: 25 Jún 2011, 18:34 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Diky, pekna rozborka. Krasna zbran az na aglicky pristup k pazbam - co oko nevidi... Podobne to maju aj Daystate. Steyr no comment... Ta "napnuta" hlaven ma dost prekvapila. Neverim, ze to konstrukteri zbrane nezamyslali nechat bez pnutia. Ja som si na Hwcku preto dal pod "osmicku" podlozku... Este by ma zaujimal rez tym kompikom s tymi malymi dierami. Skoda ze si z nej nevystrelil s nasadenym kompikom a napnutou hlavnou a bez - ako sa meni sustrel, ako sa posunie POI a hluk.

PoslaťNapísal: 25 Jún 2011, 19:14 
senior
senior

Kukol som na mojej par z tych veci o ktorych pisal caco
1. Pazba je perfektne opracovana aj zvnutra ( mam sedociernu lepenicu )
2. Vzdialenost hlavne od kartuse bez priskrutkovanej koncovky 6,01 mm
S nasunutou a priskrutkovanou koncovkou 5,99mm - hlaven je absolutne volna v koncovke , tie 2 stotiny prikladam skor nepresnosti merania nakolko hroty sublery nejde kvoli sirsej kartusi zasunut medzi kartusu a hlaven uplne
3. Ja mam na rukovati zdrsneny grip
4. Je fakt ze FWB ani Anschutz som v ruke nemal, ale ta spust je na Eve podla ma spickova, keby som ja bol taky dobry strelec ako je dobra ta spust tak by mi to nevadilo :)
Pre igiho: meral som konzistenciu s a bez tej okrasy na hlavni : ziadny rozdiel, co sa tyka zvuku minimalny rozdiel ( bez nej o nieco vyssia frekvencia zvuku ako s nou ale zhruba pri rovnakych dB), ale kompenzator to urcite nie je - aspon podla konstrukcie vnutra tej koncovky

+ jedna krásna fena Brita

PoslaťNapísal: 25 Jún 2011, 19:18 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Slavo ma pravdu. Kompik to nie je. Podla mna iba celkom pekna ozdoba konca hlavne.
Ten zdrsneny grip na rukovati mam aj ja, takze to bude asi typom pazby a jej materialom, kedze ja mam tiez sivu lepenicu.
No a so spustou som ja spokojny, plne mi vyhovuje. Akurat som si natocil samotnu cast spuste ("kohutik"), aby som to mal na mieru v mieste, kde mi dosada prst na spust. :)

... a este ma napadlo. Samozrejme pazby je super. Nastavit sa da uplne na mieru. No a proces nabijania, to je lahoda. :)

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 25 Jún 2011, 22:05 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ten zdrsnený grip je aj tu presne tak isto ako na lepenici. Len podla mňa by mohol byť na väčšej ploche.
Dám aj ďalšie pokračovanie môjho testu no už teraz spomeniem že naozaj kompík nemá s kompíkom nič spoločné. Ústie hlavne je od toho čiastočne lievikovitého plechového výlisku cca 5,5 cm vzdialené čo je totálna blbosť. A ani nehovoriac o pod opačným uhlom vrtaných "odfukoch" ktoré sú funkčné pri velkých kalibroch a nie pri vzduchovkách. čo sa týka spúšte zajtra skúsim nejaké makro foto. Sú tam iba dva viditelné šróby ktorými som IMHO nič neporiešil.

Len doplním že všetky takéto testy čohokolvek nikdy nebudú objektívne ale subjektívne, kedže každému z nás sa páči niečo iné.
Tak isto môžem iba súhlasiť so Slavom že keby sme aj mi boli dobrý ako tá spúšť tak by sa to majstrami sveta iba tak hemžilo.
Slavo píše:
Pre igiho: meral som konzistenciu s a bez tej okrasy na hlavni : ziadny rozdiel, co sa tyka zvuku minimalny rozdiel ( bez nej o nieco vyssia frekvencia zvuku ako s nou ale zhruba pri rovnakych dB), ale kompenzator to urcite nie je - aspon podla konstrukcie vnutra tej koncovky

je logické žie žiadny rozdiel nezaznamenáš keďže kompík vlastne neni kompík.

PoslaťNapísal: 26 Jún 2011, 10:14 
vo výslužbe
vo výslužbe

ALKAJ píše:
Dobré je pozrieť sa aj do manuálu. :malin1:
Obrázok

Spúšť je dvojbodová a vyzerá že sa dá sa pomerne dobre nastaviť. Tieto veci (odpor a dĺžka chodu) sa dajú dokonca nastavovať aj na CZ200 (isto si strieľal s mojou CZ200 na ktorej bola spúšť poladená :] ).

Manuál je síce pekný no budem sa opakovať. Zvonku je dostupný iba červík č.3 a č.7 (viac ich tam vlastne ani neni) a ich pootočením som nezaznamenal žiadnu zmenu v chode spúšte :( IMHO
Ale dám si ešte jedno repete, vyčlením si nejakú hodinku a pohrám sa s tým. Uvidíme. :mrgreen:

PoslaťNapísal: 26 Jún 2011, 10:42 
vo výslužbe
vo výslužbe

Pokračovanie č.3
9. Váha. Dnes som ju odvážil (síce iba na kuchynskej váhe - inú nemám) asi 5-6 krát po sebe a pokaždé mi váha ukázala cca 3,55 kg. Samozrejme som váhu otestoval s niekolkými závažiami s určitou hmotnosťou a vždy bolo váženie O.K. Takže váha je určite v poriadku.
Pôvodná verzia v lepenom dreve má výrobcom udávanú váhu 4,14 kg (aj Slavo to tak popisuje). Je mi jasné že lepenica obsahuje velké množstvo lepidla no aj tak ma trochu ten rozdiel cca 600 g zaskočil.
Chcem týmto poprosiť Slava, Pucela alebo Adriana nech odvážia komplet pušku, samotné železo a na záver samotné drevo. Ďikes chalani.

10. Akože kompenzátor. Tu sme sa v podstate všetci zhodli že tá okrasa vlastne nemá s kompíkom nič spoločné. Vzdialenosť ústia hlavne od toho trubkovitého orezávača je neuveritelných 5,5 cm :| Ďalšou vecou je obrovský otvor, ktorý je dokonca väčší ako na kompíku od Rowana a to celých 6,90mm a mám dojem že ten rozmer je po celej dĺžke tej trubky rovnaký :| Nejak sa mi nechce veriť že by v AA nevedeli ako má funkčný kompenzátor vyzerať. známka 5
Príloha:
DSCF7528.JPG
DSCF7528.JPG [ 183.66 KiB | Zobrazené 1446 krát ]

Príloha:
DSCF7529.JPG
DSCF7529.JPG [ 170.59 KiB | Zobrazené 1446 krát ]

Príloha:
DSCF7531.JPG
DSCF7531.JPG [ 179.78 KiB | Zobrazené 1446 krát ]

PoslaťNapísal: 26 Jún 2011, 10:56 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

V piatok v Merkurii som mal v rukach obe. Aj blodne a pre porovnanie aj Pucelovu. Vlastne som ich bral vela krat do ruk, mal som ruky ciste. Blonde bola naozaj podstatne lahsia.

PoslaťNapísal: 26 Jún 2011, 12:45 
senior
senior

Ja osobne si nemyslim ze ludom z AA islo o kompenzator, ved uz v bezne dostupnej literature je toho o konstrukcii kompenzatorov popisane hodne a toto ma daleko nie len od teorie. Myslim, ze aj vzhladom k celkovemu dizajnu pusky im islo o navrhnutie nejakej vhodnej koncovky hlavne , ktora by korespondovala s celkovym dizajom. Ale mozno sa aj mylim. A mozno ak by tam bol plnohodnotny kompik - orezavac vzduchu, tak by to "plieskalo" este viac. Takto si s tym este stale mozem na zahrade zapukat, aj ked na silent pukanie mam iny hardware
2caco: ak to sem z chalanov do 24 hodin nik nezavesi ( myslim tie vahy) tak sa obatujem, rozoberiem to a poslem
Aleeeee! Mam u teba jedno "voroseny" :D

2 fero: "mal som ruky ciste" :mrgreen: :mrgreen:

+ jedna krásna fena Brita

PoslaťNapísal: 26 Jún 2011, 13:25 
vo výslužbe
vo výslužbe

Súhlas so Slavom. V podstate si tiež myslím že spravili niečo čo ladí s tým ostatným na puške. No na druhej strane keď si už dali tolkú námahu, tak už to mohli fakt vyrobiť ako funkčný kus.

To Slavo: O.K. dohodnuté :alcool1:
P.S. v sobotu by si mohol doletieť do Sládkovičova a ukázať sa :vampire:
:hehe:

PoslaťNapísal: 26 Jún 2011, 18:55 
vo výslužbe
vo výslužbe

no takze nove zelezo teda vlastne nove EVO je uz doma a trosku aj zastrelene... a veru co som zbezne meral tak lieta rychlejsie ( ale v ramci povolenej rychlosti) ale zhruba o 10ms rychlejsie ako stare evo a celkovo aj nabyjanie ide lahsie... dakujem ze pan Sabik to takto zariadil. uz sa tesim na sutaz.

Prílohy:
25062011305 - kópia.jpg
25062011305 - kópia.jpg [ 79.17 KiB | Zobrazené 1401 krát ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 280 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 28  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia