Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 23 Dec 2024, 19:47

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 137  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 15:32 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Ja sa bojim ze taka obrovska zbran je sice dokonale prisposobena na klasicku FT polohu v sede, kde si zbran strelec oprie o koleno ale poloha v stoji, pre hmotnost uz musi dat riadne zabrat. Skoda, ze zatial sa neda osahat na Slovensku a aj Steyr robi s nou drahoty do jula, aj ked aspon na pohlad su tam diely z dostupnych modelov, okrem haku a "cuda" na predpazbi. Bohuzial ani mne sa velmi nepaci - tych 12 cm vpredu je tam ako dolepenych. Zas mozno v skutocnosti to az take strasne nie je. Apropo videli ste kubajzzovu LG110? Ma dlhu hlaven a velku kartus v klasickom FT tele: http://up1.fotoalba.centrum.cz/photo.php?pid=23827309&big=1

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 16:08 
vo výslužbe
vo výslužbe

JJ videl som.
Pre takého čo strieľa veľa tak tá predĺžená kartuša môže byť plus. Mne osobne stačí klasická veľkosť - väčšinou mám fľašu stále nablízku.
Inak ak by si si chcel obzrieť tie klasické modely tak sa na každom našom stretku nejaké kusy nájdu (a konečne by sme ťa po dlhom čase videli). ;-)

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 16:26 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Veru, veru.
Prid, popozeras, vystrelis si a mozno budes mat este vacsieho "chrobaka" v hlave ako mas. :]

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 17:13 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ano s Aďom sme videli ten akože "new" model ale mne to pripadalo ako benchrestový model s pridanými FT prvkami (palmrest, hák a pištolová rukoväť ako na klasických FT modeloch) a to isté si myslím aj o tomto novom kúsku akurát vynovili hák a palmrest (z háku spravili držiak závažia a ten palmrest tak to je hnus velebnosti - ale jeho tvar má v FT opodstatnenie a logiku no určite sa dá vyrobiť aj krajšie).
IMHO

Igi ak si mal záujem o Anschutz prečo si písal do fabriky?
Mal si napísať mne a mal by si po probléme :hehe:

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 19:14 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Minuly rok som bol v cechach, kde popri tom, ze absolutna vacsina strielala ako ja s HW100, som si vyskusal rozne pusky - Steyr LG110HP/Hunting/FT, AA EV2, Daystate GP, potom som bol u Vargu na "ochutnavku" - rozne FWB a Anchutz, v Rakusku som si zas vyskusal Walther. No a nakoniec som sa nejak zapozeral na Anschutz, kde ma oslovila okrem inych aj velmi jednoducha prestavba medzi lavackou a pravackou verziou, spust ako z ineho sveta, moznost vybrat si velkost rukovate a citelne nizsia hmotnost ako ostatne top pusky. Pisal som si s ferinom ohladom jeho 9003 s2 ze je tovarne upravena na 16J a kedze s ferinom drzime par rokov rovnaky arzenal Slavka -> CZ200 -> HW100 -> 9003 tak som zacal Anschutz aj ja zhanat. Vzhladom na nie zanedbatelnu cenu som preto oslovil nie caca, ale najprv Vargu a potom priamo Anschutz, ale bohuzial... 16J sa tovarne "nikdy" nerobila a ani nebude (rozne oddelania). Pisal som aj prezidentovi, ale ten mi este neodpovedal - dokonca som mu daval za priklad Steyr a apeloval na to, ze pred akym velkym potencialnym trhom zatvara dvere. Potom som si uvedomil, ze aj keby som nakoniec niekde 16J verziu zohnal tak pri akychkolvek problemoch by som bol s tymto pristupom opat konfrontovany a tak "idem s prudom" do Steyru. Som si vedomy toho ze LG110 ma niekolko slabsich miest - ako napriklad hnusne starlock poistne kruzky na capoch v spustovom mechanizme (to aj HW100 ich ma krajsie vyriesene), zopar "lacnych" plastovych dielov, ci fakt, ze hlaven a zadny blok s ventilom a spustou tlacia navzajom na seba, no a samozrejme diskutabilna konzistencia (no neukamenujte ma hned :-) ) Velmi sa mi paci kovova pazba na urovni, ktora je u konkurencie za dost mastny priplatok a ktora ju robi oproti ostatnym aspon na pocit odolnejsou, co povazujem za dost dolezite vzhladom na tom ze tieto zbrane boli robene skor do "sterilneho" prostredia sportovych 10m hal a nie do prirody, kde sa striela FT/HFT.

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 20:17 
vo výslužbe
vo výslužbe

No vidíš.
A u caca je aj 16J k mání.
Asi si do podpisu dám "zázraky na počkanie a nemožné do 3 dní"

ferin do kolkých dní som ti dodal Anču? Neboli náhodou 3 :mdr1: :mdr3:

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 20:18 
vo výslužbe
vo výslužbe

igi79 píše:
velmi jednoducha prestavba medzi lavackou a pravackou verziou, spust ako z ineho sveta, moznost vybrat si velkost rukovate
Toto by mal spĺňať aj steyr. ;)

igi79 píše:
ako napriklad hnusne starlock poistne kruzky na capoch v spustovom mechanizme
Toto aj mňa trocha prekvapilo keď som to videl na fotkách (zatiaľ som nenašiel odvahu a potrebu pitvať vlastnú zbraň). Ale na druhej strane pokiaľ to funguje ako má...

igi79 píše:
zopar "lacnych" plastovych dielov
Napočítal som až 3 - tá časť spúšte na ktorú sa kladie prst, koniec naťahovacej páčky a kryt spúštového ústrojenstva. Dištančné podložky na palmrest do toho nepočítam.

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 21:20 
expert
expert
Obrázok užívateľa

ALKAJ píše:
igi79 píše:
velmi jednoducha prestavba medzi lavackou a pravackou verziou, spust ako z ineho sveta, moznost vybrat si velkost rukovate
Toto by mal spĺňať aj steyr. ;)

http://www.steyr-sportwaffen.at/index.php/en/accessories/149-griffe - bohuzial ak si lavak tak len medium, paka na 9003 je prichytena zvonka a nevyzaduje ziadne laborovanie v zbrani - dokonca sposob ako paku pripevnit na opacnu stranu je v manuali zbrane (no este nie som si isty ci ju chcem na 100% nalavo, kvoli sidewheelu), spust u Anschutz je skor male umelecke dielo - je to samostatny modul, ktory sa neustale zdokonaluje a dnes je mozne si do starsieho modelu pusky kupit novu spust

ALKAJ píše:
igi79 píše:
ako napriklad hnusne starlock poistne kruzky na capoch v spustovom mechanizme
Toto aj mňa trocha prekvapilo keď som to videl na fotkách (zatiaľ som nenašiel odvahu a potrebu pitvať vlastnú zbraň). Ale na druhej strane pokiaľ to funguje ako má...

ALKAJ píše:
igi79 píše:
zopar "lacnych" plastovych dielov
Napočítal som až 3 - tá časť spúšte na ktorú sa kladie prst, koniec naťahovacej páčky a kryt spúštového ústrojenstva. Dištančné podložky na palmrest do toho nepočítam.

No ved prave ze aspon rukovat nabijacej packy by si "za tie prachy" zasluzila nieco viac. Adrian vie co :-)
Ja toto ale vsetko beriem, kedze dolezity je vysledny efekt a ten stoji za to...

PoslaťNapísal: 02 Máj 2011, 21:27 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

dnes som zažil jednu vec prvý krát v živote. :langue1: /nebojte nepíšem o sexe/ :lol: ten ma ešte len čaká :mdr1:
prišiel som na lúku rozbalil pásmo, krysu a terč. sadol som nabil zamieril a prásk. :wtf:
nebolo treba ani ťuknúť do vežičiek aby to šlo do stredu. zážitok tretieho druhu. :shock:

kúp Steyr. :thumbup:

inak tá bežná kartuša s jej 110 zaokrúhlenými výstrelmi mi bohate stačí aj na tréning. fľašu nenosím.

PoslaťNapísal: 03 Máj 2011, 16:36 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ivco Ivan ten sex ani neskúšaj,to čo si zažil na tej lúke je lepšie, tak ostaň pri tom.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 137  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť