Minuly rok som bol v cechach, kde popri tom, ze absolutna vacsina strielala ako ja s HW100, som si vyskusal rozne pusky - Steyr LG110HP/Hunting/FT, AA EV2, Daystate GP, potom som bol u Vargu na "ochutnavku" - rozne FWB a Anchutz, v Rakusku som si zas vyskusal Walther. No a nakoniec som sa nejak zapozeral na Anschutz, kde ma oslovila okrem inych aj velmi jednoducha prestavba medzi lavackou a pravackou verziou, spust ako z ineho sveta, moznost vybrat si velkost rukovate a citelne nizsia hmotnost ako ostatne top pusky. Pisal som si s ferinom ohladom jeho 9003 s2 ze je tovarne upravena na 16J a kedze s ferinom drzime par rokov rovnaky arzenal Slavka -> CZ200 -> HW100 -> 9003 tak som zacal Anschutz aj ja zhanat. Vzhladom na nie zanedbatelnu cenu som preto oslovil nie caca, ale najprv Vargu a potom priamo Anschutz, ale bohuzial... 16J sa tovarne "nikdy" nerobila a ani nebude (rozne oddelania). Pisal som aj prezidentovi, ale ten mi este neodpovedal - dokonca som mu daval za priklad Steyr a apeloval na to, ze pred akym velkym potencialnym trhom zatvara dvere. Potom som si uvedomil, ze aj keby som nakoniec niekde 16J verziu zohnal tak pri akychkolvek problemoch by som bol s tymto pristupom opat konfrontovany a tak "idem s prudom" do Steyru. Som si vedomy toho ze LG110 ma niekolko slabsich miest - ako napriklad hnusne starlock poistne kruzky na capoch v spustovom mechanizme (to aj HW100 ich ma krajsie vyriesene), zopar "lacnych" plastovych dielov, ci fakt, ze hlaven a zadny blok s ventilom a spustou tlacia navzajom na seba, no a samozrejme diskutabilna konzistencia (no neukamenujte ma hned
) Velmi sa mi paci kovova pazba na urovni, ktora je u konkurencie za dost mastny priplatok a ktora ju robi oproti ostatnym aspon na pocit odolnejsou, co povazujem za dost dolezite vzhladom na tom ze tieto zbrane boli robene skor do "sterilneho" prostredia sportovych 10m hal a nie do prirody, kde sa striela FT/HFT.