Moze to byt aj klasicky efekt vycistil-som-a-naolejoval-hlaven-a-teraz-mi-to-striela-kade-tade
. len v tvojom pripade si necistil, len mas zaolejovanu hlaven od vyroby.
Takze, ak je ta hlaven tak naolejovana ako si pisal, ze vystrel naprazdno necha na handre flak, tak by som predpokladal, ze ti to tak bude strielat az kym sa hlaven nezbavi prebytku oleja a ako tak sa nezabehne. Ak sa to da, tak skus hlavnou najprv pretiahnut kusok suchej bavlnenej latky na silone v smere od komory k ustiu hlavne. Mozno to bude treba zopakovat aj 2x, alebo kym nevychadza skoro cista bavlna. Ono v hlavni ochranny film z oleja zostane. Len daj pozor, aby si mal dostatocne silny silon a ta bavlna tam neuviazla. Mne silon zatial vzdy praskol, ale nastastie som mal dvojmo.
Druha moznost, bez cistenia bavlnou je
len vystrielat nadmerne mnozstvo brokov (rozumej tak 0,5 krabicky). Bude to mat podobny ucinok ako bavlna, len to bude trvat dlhsie a bude to viacej nervovat.
Mam pocit ze CZUB, ked tie zbrane maze, tak nie len optimalne na prevadzku, ale asi konzervuju do skladu. Aj moja Slavia 634 prisla "dostatocne" naolejovana.