Já sem tvůj test Alkaji viděl, ale když se nad tim zamyslíš, tak sme oba netestovali totéž. Ty jsi testoval svojí přesnost na svojí pušce, s částečnym omezenim chyby střelce, kdežto já testoval přesnost pušky s vyloučenim ostatních faktorů - ve srovnání s tebou sem vyloučil vliv počasí (tunel) a vliv střelce (upnutá zbraň - tim myslim upnutá pořádně, v zařízení, který je k testování určený a váží několikset kil, ne v postavenym stolku na letišti). Kdybych si myslel, že ten test má stejnou vypovídající hodnotu, tak dám odkaz na tvůj příspěvek a ušetřim čas. Jinými slovy je to, jako kdybys chtěl testovat přesnost mikrometru šuplerou (posuvnym měřítkem).
Navíc tobě se ty naměřený hodnoty celkem shodujou, kdežto já měl tovární nástřel 6x5,2mm a to mi přišlo dost neuvěřitelný.
Když teď nad tim ale přemejšlim, tak sem neměl testovat 10 ran, ale jen 5. přeci jen šlo o test pušky, ne střeliva, při deseti ranách je větší pravděpodobnost, že narazim na nekvalitní kus střeliva, kterej nástřel znehodnotí. Příště to tak zkusim.
Je tu ale ještě jeden faktor: Já na ten test použil nejlepší vybranou šarži diabolek, kterou sem našel a pochybuju, že by technici od Steyra trávili 2 hodiny času hledánim nejvhodnější šarže pro konkrétní zbraň, aby mohli udělat nejlepší nástřel. Tim pádem by měl jejich nástřel s běžnym střelivem vypadat hůř, než ten můj, jinak by to byla náhoda jako prase. A podotýkám, že oni to střílí na 50 m, kdežto já střílel na 50 yd, což je cca 45 metrů, takže můj výsledek by měl teoreticky bejt o 10% lepší, ale on nejni, naopak je asi o 50-60% horší.
|