Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 19 Apr 2025, 03:52

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 137  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 03 Okt 2011, 16:57 
vo výslužbe
vo výslužbe

Tie úžasné továrenské nástreli na 50m...
Igi sa mi svojho času smial, keď som povedal že sa vyberá jeden terčík Z MNOHÝCH (aj strielané s inou puškou...) ktorý vyzerá najlepšie (a je otázka či ich vobec strielajú na 50m... podla človeka ktorý so steyrom spolupracoval strielajú na 30-35m...).
A potom sa divil že ako rakúsky súdruhovia urobili taký úžasný nástrel s pokazeným regulátorom, keď mu diablky lietali kade tade.

PoslaťNapísal: 03 Okt 2011, 21:53 
nováčik
nováčik

Já sem tvůj test Alkaji viděl, ale když se nad tim zamyslíš, tak sme oba netestovali totéž. Ty jsi testoval svojí přesnost na svojí pušce, s částečnym omezenim chyby střelce, kdežto já testoval přesnost pušky s vyloučenim ostatních faktorů - ve srovnání s tebou sem vyloučil vliv počasí (tunel) a vliv střelce (upnutá zbraň - tim myslim upnutá pořádně, v zařízení, který je k testování určený a váží několikset kil, ne v postavenym stolku na letišti). Kdybych si myslel, že ten test má stejnou vypovídající hodnotu, tak dám odkaz na tvůj příspěvek a ušetřim čas. Jinými slovy je to, jako kdybys chtěl testovat přesnost mikrometru šuplerou (posuvnym měřítkem).

Navíc tobě se ty naměřený hodnoty celkem shodujou, kdežto já měl tovární nástřel 6x5,2mm a to mi přišlo dost neuvěřitelný.

Když teď nad tim ale přemejšlim, tak sem neměl testovat 10 ran, ale jen 5. přeci jen šlo o test pušky, ne střeliva, při deseti ranách je větší pravděpodobnost, že narazim na nekvalitní kus střeliva, kterej nástřel znehodnotí.
Příště to tak zkusim.

Je tu ale ještě jeden faktor: Já na ten test použil nejlepší vybranou šarži diabolek, kterou sem našel a pochybuju, že by technici od Steyra trávili 2 hodiny času hledánim nejvhodnější šarže pro konkrétní zbraň, aby mohli udělat nejlepší nástřel. Tim pádem by měl jejich nástřel s běžnym střelivem vypadat hůř, než ten můj, jinak by to byla náhoda jako prase. A podotýkám, že oni to střílí na 50 m, kdežto já střílel na 50 yd, což je cca 45 metrů, takže můj výsledek by měl teoreticky bejt o 10% lepší, ale on nejni, naopak je asi o 50-60% horší.

PoslaťNapísal: 04 Okt 2011, 04:36 
vo výslužbe
vo výslužbe

Môže byť. V JSB som síce bol, aj tunel som si obzrel, ale to bolo ešte pred steyrom a na testovanie zbrane v ideálnych podmienkach to tam mám bohužiaľ trocha od ruky.
BTW: Ja som pred tým používal tiež expressy, ale nebol som s nimi spokojný a to tak že dosť.

PoslaťNapísal: 04 Okt 2011, 12:12 
nováčik
nováčik

A co s nima bylo?

PoslaťNapísal: 04 Okt 2011, 15:30 
vo výslužbe
vo výslužbe

Vďaka tomu že na nich nie je toľko materiálu majú tenké sukničky ktoré sa zvyknú deformovať aj vlastnou váhou. Navyše posledná krabička expressov čo som si dal doniesť priamo z JSB mala hroznú kvalitu - z cca 50ks som okolo 20 vyhodil...

PoslaťNapísal: 05 Okt 2011, 09:44 
veterán
veterán

To čo Alkaj popisuješ som mal s RS diabolkami,tie sukničky boli velmi jemne a každa diabolka mala tu sukničku ako keby dosekanu,ale expresi mi chodili vyborne,asi jednu suťaž absolvujem s nimi,len keby sa mi chcelo furt nastavovať optiku na ine diabolky. Inač s tych nastrelov ktore tu uvadzate jak JR tak Alkaj tak to vyzera že Alkaj ma jednoznačne presnejšiu flintu a vidieť to aj na suťažiach. Tu je jednoznačne vidieť že nie su všetky steyery rovnako presne tak ako je to ospevovane v reklame a niektorymi majitelmi.

PoslaťNapísal: 05 Okt 2011, 11:15 
nováčik
nováčik

No tak na to nemůžu nereagovat.

Prosimtě Juro a kdy my sme spolu soutěžili? To mi osvěž paměť, já si totiž na nic takovýho nepamatuju.

A za další: Jak můžeš porovnávat přesnost zbraní zrovna na soutěži typu FT?
Podle mě se dá vyhrát ftéčko i například s CZ200, pokud si tu soutěž někdy absolvoval, tak se nad tim zkus zamyslet. Samozřejmě, že flinta musí bejt přesná, ale normální killzóna má 40 mm. Takovou přesnost má na 50 m s kvalitnim střelivem každá větrovka. Když už, tak daleko víc záleží na sklu (odhad vzdálenosti) a hlavně je to o přesnosti střelce, jeho citu pro vítr, stabilní pozici a rychlosti práce se zbraní.

Přesnost zbraně se dá zjišťovat při benchrestu, ještě líp při testování z upnutý zbraně v tunelu, ne při FT soutěži. Přesnost větrovek se liší v milimetrech, ne v centimetrech.

Takže bych se z výše uvedenejch důvodů tadytěch výroků zdržel, dokud se ty pušky proti sobě nepostavěj v exaktních podmínkách a s vybranym střelivem, tak se to prostě porovnat nedá.

Tim samozřejmě nepopírám, že Alkajova puška nejni přesnější, možný to je.

No a nerad se vytahuju, ale při naší poslední soutěži v FT můj Steyr dosáhnul skóre 126 bodů ze 128 možnejch, tzn. z 64 terčů trefil 62 - a ty dva co nepadli nebyla rozhodně jeho chyba, nýbrž moje. Taky dlužno doda, že to byla zatim jeho první soutěž, tak uvidíme, jak si povede dál...

Alkaji možná to byla špatná várka expressů, já bych na ně úplně nezanevřel. Mě vycházeli naopak při testu nejlíp, tak sem jich vzal 25 000. Přeci jen maj v FT výhodu, protože maj delší killzónu, takže můžou pomoct zmenšit chybu při odhadu vzdálenosti. A vítr na ně zas o tolik větší vliv než na exacty nemá, ale to sou moje skušenosti, třeba máš jiný.

PoslaťNapísal: 05 Okt 2011, 15:24 
vo výslužbe
vo výslužbe

To je dosť možné že to bola zlá várka, ale to bol ten "posledný klinec" prečo som prestal strieľať s expressami. Proste mne osobne (v kombinácii s LG110) sa expressy neosvedčili, čo samozrejme neznamená že niekto iný môže mať presne opačnú skúsenosť so svojou zbraňou.
Plochšiu bal. krivku u expressov kompenzuje u heavy asi to že klikám takže väčšinou ak odmeriam meter-dva hore dole nič sa nedeje.

IMHO: Porovnávať presnosť zbraní výkonom rôznych strelcov na rôznych súťažiach (FT vs Česká sklopka) sa ozaj nedá - dokonca sa nedá porovnať ani výkonnosť strelcov.

BTW: Už sme asi dosť OT :)

PoslaťNapísal: 05 Okt 2011, 20:02 
nováčik
nováčik

Máš pravdu.

PoslaťNapísal: 06 Okt 2011, 16:50 
veterán
veterán

JR_ mi sme sa spravne nepochopili o tej suťaži,ja som chcel povedať že Alkaj ma presnu zbraň a aj všetky suťaže vyhrava. Ja som len vychadzal z tych nastrelov ktore si prezentoval.Proste tie Alkajove sa mi zdali lepšie. A čo sa tyka suťaži tak určite by sme boli radi keby ste niekto z čiech prišiel pozrieť a samozrejme si zasuťažit-konkurencie neni nikdy dosť.Ked si taky dobry strelec tak niekedy prid,určite budeš vítany, nikdo ti z nosa neukousne. Prišli si zasuťažiť aj poliaci a boli velmi spokojny.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 ... 137  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia