Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 03 Jan 2025, 23:05

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 137  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 05:52 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ivco-Ivan píše:
ale či by to trebárs menej reagovalo na na zmeny teplôt alebo tak......
Pokiaľ dobre viem tak je to urobené tak aby to zmena teploty ovplyvňovala čo najmenej. Preto to nie je vpredu upevnené napevno.

Ale veď vyskúšaj... :diable:

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 07:54 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Alkaj ma pravdu ale tiez je faktom ze na kazdom fore sa tento "tuning" prebera, pretoze 'free-floating' hlaven je dnes 'IN'. Otazkou zostava, preco tam potom vobec rakusania ten cervik davaju.

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 08:55 
veterán
veterán

Podla mňa ten červik tam ma svoj vyznam. On len zlahka pritlača-fixuje tu hlaveň aby bola vždy na tom istom mieste. a myslim si že vlastne eliminuje kmitanie. Ja nie som zastancom volne uloženych hlavni,ale určite sa najde spusta ludi ktory maju opačny nazor. Tepelna rozťažnos kovov,v tomto pripade hlavni bude mať velmi maly vplyv na presnosť. O kolko sa zväčši priemer hlavne 16mm zahriatim na slnku o 20 stupňov? radovo to budu možno 0,001 - tisiciny mm. Hlavne sa vyrabaju z kvalitnych materialov,ktore by mal byť zušlachtene,vyžihane,popustene atd.
Samozrejme u optiky,tam je to ine,tam sa prejaví rozdiel teploty,ale to je tenka trubka v ktorej je spusta sučiastok,ktore na seba navezuju,to je niečo ine. Ked pojdem najbližšie na strelnicu tak to skusim ten červik povoliť a uvidim aky to bude robiť nastrel.

A ako hovori Laslo: Jeden ti doda chuti,po štvrtom sa červík kruti. :mdr1:

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 09:10 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

ja mám v tejto otázke jasno presne tak, ako v otázke alkoholu a cigariet. Mám plávajúcu hlaveň a to v pravom slova zmysle, nie len povolené 2 ( slovom dva ) červíky!! Mám komplet upravenú prednú "objímku" kde jej priemer je cca o 2 mm ( slovom dva milimetre ) väčší ako priemer hlavne. A keď sa naserinkám, tak celý systém uložím do priložených silentblokov a tým pádom sa zbraň stáva úplne imúnna. V tomto prípade ( mimo iného... ) by nemal byť cítiť ani ten najmenší spätný ráz zbrane. V zime to musím potestovať. Celý čas som písal o Anschütz-i, už budem ticho radšej, lebo ma Adrian doebká. :odieux1:

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 09:25 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Steyr, narozdiel od Anschutzu si ale naozaj moze dovolit ten cervik, pretoze ta konzola v ktorej je cervik tvori jeden kus materialu spolu s ulozenim hlavne - kinematicky je to ako keby 3. upinacia skrutka v ulozeni, pokym na Anschutzi je ta konzola minimalne 3. clen v poradi od ulozenia hlavne (zaver->pazba->konzola).

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 12:56 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

tak názory pre aj proti.
no vyskúšam.
aj tak to celé reaguje -či už puška ako taká alebo optika- viď 20°C rozdiel medzi sobotou a nedeľou v HU takže skúsim a uvidím.
veď červíka nezahodím tak ho tam budem môcť vrátiť.

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 13:08 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

A odsleduj si ako ho mas teraz dotiahnuty, aby si ho vedel vratit do povodnej polohy. Verim, ze aj to ako je pritiahnuty ma vplyv na spravanie hlavne a zbrane pri strelbe. :)

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 15:28 
vo výslužbe
vo výslužbe

Už to vidím na ďalšiu výhovorku: Robil som pokusy a rozladil som si to. :malin1:

PoslaťNapísal: 15 Máj 2012, 20:17 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

no keď som videl ako v pohode jeden strelec s tým zatočil v čingove a nemalo to vplyv tak to má značnú rezervu.
medzi hlavnou a červíkom je tam niečo mäkké takže dotiahnuť "tak akurát" a je to.
vyhovárať sa budem jedine na seba...... :lol:

PoslaťNapísal: 16 Máj 2012, 18:59 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ivan budeš sa diviť ale aj keď som ten červík na hlavni úplne vyšrouboval tak žiadna zmena, nástrel ostal nezmenený. Hlaveň sa dosť "tlačí" o telo pušky kade prechádza. Skôr si myslím že je to aby pri väčšom výkone (40 J) nezačala hlaveň vybrovať lebo pri tom výkone by to už bolo reálne. V prípade že ten dotyčný čo v Čingove krútil tým červíkom je tá istá osoba čo ti poradila s tvojím uzáverom tak potom je všetko OK. On vie čo robí a aj čo hovorí,dobre ho poznám.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 137  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia