Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 11:46

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 137  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: STEYR LG 110 Hunting
PoslaťNapísal: 10 Dec 2010, 20:08 
vo výslužbe
vo výslužbe

Čo sa týka toho stabilizátora Steyr neni jediný čo to montuje.
Existuje aj na FWB a inštaluje sa aj do Anschutz pod označením S2. A poviem vám že to dotiahli do dokonalosti. FWB som nemal možnosť vyskúšať no podla debát na fóre je jeho účinnosť identická ako na Anče.
Čo sa týka spúšťového "mechanizmu" mal som doma tzv absolutórium v podobe Daystate Grand Prixu kde vlastne spúšť je mikrospínač čo sa so žiadnou mechanikou nedá porovnávať. Po vyskúšaní Anschutz 9003 S2 som zmenil názor.
Už zháňam ten stabilizátor aj na moju "fajku" (FWB).

PoslaťNapísal: 10 Dec 2010, 21:00 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Citam vela materialov od svetovych vyrobcou sportovych PCP ale nikde som sa zatial nedocital ze stabilizator montuje aj niekdo iny. Takze od teraz viem ze Steyr neni jediny ale odlisny lebo on svoj ma patentovany, takze ak chce niekdo montavat jeho musi si ho od Steyera kupit. FWB a Anschtz maju svoje ale na urcite na odlisnom principe. Tym ale nehovorim ze su horsie. Co sa tyka spustoveho mech. nepovedal som nikdy ze je naj na svete a zo ziadnymi som ho neporovnaval. Ja som charakterizoval Steyr celkovo a viem ze je to vynimocny a vydareny kusok. Ja netvrdim ze Steyr je lepsi od FWB alebo Anschutz. Ale stojim si za tym ze Steyr je vynikajuce PCP.
Dayastate nema a ani nepotrebuje stabilizator lebo nema ani udernik hnany pruzinou,on ma elektromagneticky ventil, tam je otvorenie ventilu kludova zalezitost. Tomu sa hovori technicka revolucia v praxi. A spust tiez elektrotechnicka lahodka, ale ja osobne tieto ''elektricke'' pusky nemusim. Ved aj ty si vymenil elektroniku za cistokrvnu mechaniku v podobe Feinwerkbau P 70.

Aj do Huntinga sa da namontovat stabilizator, jednoducho vymenis uzaver hunting za FT, su kompatibilne a hotovo. Ale to hotovo stoji 300 Euro a pokym ten zazrak nevyskusam tak ho nekupim. Prave som sa docital ze Anschutz to ma ale nevenujem sa az tak moc drahym vetrovkam cca 3000 euro to je material pre olympionikov a to ja nie som to je proste ina cenova skupina.

PoslaťNapísal: 10 Dec 2010, 21:19 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ale páči sa mi ako riešime absolútne prkotiny, ktoré iných majitelov PCP nenapadnú ani v zlom sne :mdr1:
Všetky tri značky sú tak perfektné že mi ich už možeme zdokonalovať alebo lepšie povedané iba zkrášlovať jedine z vonku. To znamená kabát od Ginba, nejaká pekná nálepka a pod.
Ja teraz dávam FWB do chrómu a plánujem to aj s optikou. Nech je sranda :lol:

2 Bench rest montáž stabilizátora do Anče stojí 550 eur :| +pošta a podobné prkotiny 8|

PoslaťNapísal: 10 Dec 2010, 21:49 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

To tu nepis ze 550 Euro stoji stabilizator [nejaka poondana pruzinka], za to sa da v Merkurii u Sabika kupit kvalitne PCP Logun aj s optikou. Niektori si musia o nas mysliet slusne povedane ze sme sa urcite museli zblaznit.

PoslaťNapísal: 10 Dec 2010, 22:02 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Bench rest píše:
Adrian sport spust mam ale to strieborne kolecko power s tymi malymi dierkami nie, mam tam klasicky sroub, a to ju mam od novembra. Oni to tam asi davaju ako ich to napadne. Alebo si Kurucovi povedal ze to tam chces?

Nie, nevravel som mu nic. Jednoducho mi to tak dorazilo a bol som prekvapeny, ze to tam je.
Mozno je to aj kalibrom zbrane, ja mam 4,5mm.

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 10 Dec 2010, 22:12 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ja som nežartoval :|
http://jga.anschuetz-sport.com/index.ph ... how=detail

S2 Version

What is the difference of the present 9003 Premium and the 9003 Premium S2 version. Which parts are different?
The S2 version has improved air flow characteristics and needs about 50 % less impact energy to open the valve when firing the shot. Thus the air rifle barreled action is subjected to almost no vibrations. This could be reached by changing the following components:

1. Valve body and valve (the valve body is coated with gold).
2. Action head (visible from the golden coating).
3. Improved cocking piston.
4. New stabilizer which has a higher mass and an extended adjusting range.
5. New spring box.
6. New pressure regulator.

Is it possible to convert the present 9003 Premium air rifles to the S2 version?
Yes, ANSCHÜTZ offers this 100 % upgrade. The sales price is approx. 550,00 EUR (incl. working hours) plus shipping and handling. In such a case the customer is to send the air rifle to ANSCHÜTZ via his local dealer.

Is it possible to visibly recognize the 9003 Premium S2 version?
Yes, the S2 version can be recognized from the golden coating on the action head and valve body. In addition „S2“ is imprinted in the housing.

edit caco: tak som tu trochu poupratoval...

PoslaťNapísal: 11 Dec 2010, 13:23 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Adrian aj ja mam 4,5 tak uz som z toho naozaj jelen.

PoslaťNapísal: 12 Dec 2010, 13:18 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Ja som to objednaval ako standardnu verziu Hunting v kalibri 4,5mm.

Je pravda, ze pri objednavani som povedal, ze to bude na FT sutazenie a uvital som aj moznost zaslania bez pazby, nakolko uz doma cakala custom pazba od GINB. Neviem, ci to zavazilo pri kompletizacii mojho Steyra u vyrobcu, ale prisiel uz "modifikovany", co ma len potesilo. :)

PoslaťNapísal: 12 Dec 2010, 15:23 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Takze zistoval som dve veci stabilizator a kolecko vykonu.

Stabilizator ma jednoznacne za ulohu eliminovat sklbnutie pusky sposobene narazom udernika do ventilu. Steyr sice uvadza ze je bezudrzbovy a automaticky, ale nastavuje sa podla vykonu zbrane [sily udernika]. Stabilizator je v podstate ocelove zavazie, v tvare valca, s brzdiacim teflonovym kruzkom a pruzinou umiestneny v duralovom tele uzaveru pusky.Stabilizator sa nenastavuje v pripade sportoveho specialu FT lebo tu sa vykon meni vzduchovymi kanalikmi [transfer ports] a nie zmenou tlaku pruziny na udernik cize jeho kynetickou energiou. Takze sila udernika na ventyl je rovnaka u 7.5J a 16,3 J a netreba nastavovat ucinnost stabilizatora. Inak je nadstaveny len vo verzii 24J. Iba na verzii Hunting HP a High Power sa vykon nadstavuje klasicky sroubom skovanym pod pazbou a tie stabilizator nemaju.

Kolecko vykonu [velocity screw] ake ma Adrian, sa montuje len do verzie FT s dovodu ze disciplinu FT mozes strielat 16.3 J a s tymto sportovym specialom mozes strielat aj na terc na 10 metrov ale s vykonom 7.5 J. Vykon sa tu meni nie srobom pruziny uderniku [velocity screw] ale vzduchovym kanalikom [transfer ports] ktory sa v pohode da vymenit do 30 sek. a je to maximalne pohodlna a jednoducha zalezitost, a potom sa tymto koleckom iba jemne doladuje vykon na pozadovanu hodnotu [samo ze cez chrony] bez nutnej demontaze pazby pocas sutazi. Neviem ale podla mna nakolko si povedal Kurucovi ze budes strielat disciplinu FT tak Steyr ti automaticky namontoval ''creva'' zo specialu FT a to nielen lahko pristupny sboub vykonu [velocity screw] ale aj k tomu urceny udernik, pruzinu a 85 barovy regulator. Zistime to jednoducho tak ze ked ti zasahy zacnu klesat [alebo rychlost strely merana cez chrony] od hodnoty 85 barov na kartusi tak mas model FT v tele huntinga ale bez stabilizatora. Ked ti vykon zacne klesat od hodnoty 100 barov na kartusi mas huntinga len s inym sroubom vykonu. Ja si myslim ze mas bici mechanizmus naozaj z FT a ktomu prislusny regulator, a jedina nevyhoda je ze nikdy nedas s 85 barovym reg. 24J. Ale naco nam to je, nam staci aj 15J. Podstatna pre nas je prestnost a nie vykon. Ja mam klasiku a reg 100 bar,pod 100 bar na kartusi diabolka zacne nepatrne padat a momentalne chrony nemam k dispozicii ale ked mam na kartusi 85 [hranica mezdi zltym a zelenym polom] tak uz to znacne pada. Takze ja 100% Hunting High Power, a ty zrejme Hunting v uprave FT. U Adrianovho Huntinga by som povedal ze High Powera premenily na FT.

Adrian teraz som si na tvojich foto vsimol aj maleho detailu a to zachytu stabilizatora na uzavere, takze ty mas aj stabilizator, takze plnokrvny FT s pazbenim Hunting. Tak to je podla mna parada a osobne som z toho nadseny lebo stabilizator ako uz vies nie je lacna zalezitost.

Adrian jedine co sa neda z tvojich foto identifikovat je akej farby mas vzduchovy kanalik [transfer ports, je to ten inbus z O zelenym kruzkom pod uzaverom] zlaty,striebobny alebo cierny? Mal by si mat strieborny alebo cierny.

PoslaťNapísal: 12 Dec 2010, 17:51 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Som to pre istotu pozrel. :)

Je cierny, ako Jackson za mlada. :mrgreen:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 137  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia