MarekZCKE píše:
to nedava zmysel trosku
ale budis.
mam za to, ze ak kamenon urazu bude konzistencia...
Nechápem prečo sú všetci tak posadnutý konzistenciou...?!
Moje "obyčajné" PCP (ako poznamenal Ivan
) má konzistenciu +-2.6m/s čo je čisto teoreticky na 50 metrov rozptyl 12.8mm, keď bude mať nejaká kvalitná puška konzistenciu +-1.5m/s tak teoreticky by mala mať rozptyl 7.1mm, čo je rozdiel iba 5.7mm na 50m, to je prakticky zanedbateľné ak beriem do úvahy že používame pušky hlavne v exteriéri. Samozrejme prakticky bude na sústrel vplývať ďaleko viac faktorov (napr. kvalita hlavne a jej uloženie, bicí mechanizmus, spúšť, strelivo, samozrejme počasie atď...).
Týmto som chcel iba povedať že porovnávať kvalitu zbrane iba podľa konzistencie je ako porovnávať športové autá iba podľa maximálnej rýchlosti, ktorá je síce dôležitá ale zďaleka nie najdôležitejšia...
MarekZCKE píše:
...vysledok bude vonku totozny ako v tunely. len percentualne samozrejme mensi vzhladom na vyrazny plyv prenenliveho prostredia.( ak strelu bude zanasat vietor 10cm tak ta tunelova odchylka HW 2cm bude zrazu v terene 12cm co oproti steyru s 1cm chybou bude "len" 11cm.)
Teória (tvoj obľúbený obor
) je jedna vec, prax druhá...
V Sládkovičove bude po súťaži času dosť tak môžeme skúsiť nejaké nástrely na 40 alebo 50m a porovnať napr. AA a Steyr, samého ma to zaujíma...