Mal som:
1.) 6-24x56 No Name - tuším CrossHair reticle ....................... bez komentára
2.) 8-32x60 NS Platinum Nighteater - LRX reticle .................... ak si neni náročný dá sa
3.) 10-40x50 JSR - Mildot ................................................... podobne ako NS no dosť rýchlo som ho predal
4.) 10-40x60 ZOS Optics - mildot ......................................... IMHO niečo medzi NS a XD percentuálne cca 40-60(30:70) v prospech ZOS
5.) 10-40x60 XD Optics - Y reticle ........................................ IMHO OVEĽA lepšie ako NS Platinum Nighteater Blíži sa Targetmasteru
6.) 10-50x60 NS Targetmaster mod. 2010 - FT reticle .............. v tej cenovej relácii ABSOLÚTNE bez konkurencie
7.) 10-50x60 NS Diamond - NATO reticle ................................. to isté ako Targetmaster (zatial ho mám - uvidíme do kedy
![Dan.San :]](./images/smilies/8.gif)
)
Jediná nevýhoda týchto čínskych optík je väčšia hĺbka ostrosti a s tým spojené nepresnejšie meranie vzdialenosti. Teda v prípade Field Target a aj to hlavne v prípade klikania. Ak prenášaš je to trochu jednoduchšie, pretože "skúsenejší" odhadujú vzdialenosť aj pomocou odhadu velkosti sklopky medzi dotmi, poldotmi, prípadne inými čiarkami na osnovách.
P.S. Tie optiky aj u nových majitelov plnia svoj účel na 100%.
V prípade XD Optics som robil aj box test 5x po sebe a aj pri inom zväčšení a dopadol na - povedzme 95% (to sklo stálo cca 100 eur

)