no a to pootočenie ani tak nebude osnovou ako pootočeným puškohladom v montáži... samozrejme myslené v stotinkách či desatinkách milimetra oproti kolmej osi k zemi a k zbrani...
v podstate sa to dá odhaliť jednoducho budeš strielať stále na stred kríža na 10, 15, 20, 25, 30 m a pokial ti to pojde po zvislici (za podmienky že puška samotná je vodorovne) tak je puškohlad namontovaný OK ak to pojde síce po zvislici, ale zlava doprava či sprava dolava tak je namontovaný mierne šikmo...
mne momentálne ide ako som nastreloval zhora dole to robí +1,5 dota do -1,5 dota ale vertikálnu os mi to križuje -0,5 dota na blízke vzdialenosti po + 0,5 dota pre dialku... čiže povoliť jemne šrobky montáže a puškohlad trošilinku pootočiť a zasa vyskúšať...
(ale sa mi do toho moc nechce...)
čiže moj box test by sice dopadol ako štvorec ale pootočený... (no asi to budem musieť zoštelovať kurnik... to sa takto neda... s obyčajnym mildotom... nielen na výšku nadstrelovať či podstrelovať ale ešte aj do bokov...
nápad s laserom neni špatný... (uchytením o puškohlad preverím puškohlad samotný... uchytením o hlaveň preverím montáž puškohladu) ale je tu jedno ale... asi ani neexistuje "stolica" stôl, benchrest a pod. kde by si na 100 % upevnil flintu tak aby sa ani nepohla... asi jedine nejaky 100 kg stôl na 3 bodoch vyrovnaný do vodováhy s 2 zverákmi na fest uchytená zbraň