Bench rest píše:
Keď budem veľký aj ja si ho kúpim, ale to bude ešte veľmi dlho trvať (no many totálny žobrák
), pre istotu som sa ani v Štefanovej a ani v Čingove do neho nepozrel aby som nezistil akú mám ja "kvalitu" oproti vám! Ako povedal (napísal) Caco kto nechce vyhrávať stačí mu aj 24 zoom . Závidím vám tú optiku ale bez rozdielu vám ju aj prajem. Ak by som vás v budúcnosti prosil o kuknutie do vášho Diamondu bez zľutovania mi to NEDOVOĽTE. Ďakujem.
Toto som napísal v Marci min. roku a v Sládkovičove (Feb. 2012) mal môj novučičký Diamond premiéru. Chcem sa vami podeliť o moje dojmy s touto optikou a aj ju troška porovnať s Targetmasterom.
Tí ktorí boli v Sládkovičove na prvej ligovej súťaži vedia o "vetríku" čo tam dul. Okamžite mi nevyhovovali "doty" na Diamonde nakoľko neboli po celom zornom poli ale končia už v jednej tretine čo spôsobovalo problém presne "nadsadiť vo vetre, a musel som nadsazovať len od oka bez použitia mil dotou ktoré majú slúžiť práve k tomu ale po krajoch nie sú. Čiže musel som využiť len "kraj hrubého zámerného kríža" čo je v podstate nepresný stranový odhad. Ďalšou nevýhodou aspoň pre strelcov ktorý používajú okuliare "na čítanie"(môj prípad) je komínok. Osminky MOA sú s veľmi malými vzdialenosťami medzi sebou čo je dosť neprehladné a takého strelca to dosť znervózňuje. Toto sa ale dá vyriešiť montážou komínka s väčším priemerom. Targetmaster mal aj zámerný kríž lepšie prevedený, dal sa viac využiť do strán a značenie na komínkoch má prehladnejšie. Takisto "nulovanie" komínkov má Targetmaster podstatne lepšie jednoduchšie, také profesionálnejšie. Diamond má klasiku, 3x červík a každý mi dá za pravdu že keď tam máš 150 mm koleso paralaxy tak je to dosť nemotorné nulovať. Targetmaster má z vrchu komínka veľkú "skrutku" ktorú prstom povolíš, vynuluješ, zatiahneš a hotovo. Ale zase na druhej strane musím priznať že minulú sezónu sa mi na Targetmasterovi podarilo na dvoch súťažiach pretočiť komínok čo sa ti na Diamondovi nemôže stať nakoľko vidíš počet otáčok komínka čo absentuje u Targetmastera. Zase Diamond nemôžeš využiť na nočné HFT nakoľko nemá podsvietenie zámernej osnovy na rozdiel od Targetmastera ktorý to má.
Ale meranie vzdialenosti je jednoznačne v prospech Diamondu. Hlavne vzdialenosti od 35 m. Proste v tomto Diamond jedna báseň a úplne som z toho nadšený. Tak isto obraz aj pri 50x zoome je krásny ale s porovnaním s Targetmasterom v rovnakej kvalite, ale musím priznať že Targetmaster bol iba s 24x zoomom. Poviem vám že keby som si hneď minulý rok kúpil Targetmaster s 50x zoomom a nie s iba 24x tak si Diamond nekúpim a podľa mňa je Targetmaster 100% športový špeciál s tubusom s jedného kusu čo Diamond nemá. Toto je len môj os. názor a každý nech si kúpi čo chce, je to len také malé porovnanie a doporučenie že kto nechce investovať do Diamondu tak výbornú službu mu spraví aj Targetmaster.