Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 07:42

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 86 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Hawke SIDEWINDER TACTICAL 30
PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:09 
veterán
veterán

teda nižšie rady možno, ale na Sidewindera 30 sa tuším ešte nikto nesťažoval... som nezachytil...

fotka z 4,5-14x42 večer pri zapadajucom slnku... stlp je 200 m daleko

Obrázok

to by sa mi v NS airkingovi asi nestalo :D

a mildoty su sice polovične pre tacticaly (páči sa mi na koncoch 0,2 dot medzery) ale klasicky Sidewinder 30 je len v mildote klasickom som niekde čítal že to nejakou lepšou metodou vypaluju do tej čočky ten kríž...

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:11 
vo výslužbe
vo výslužbe

Podľa mňa na "vzduchopušku" je half-mildot lepší.

EDIT:
madbugie: Toto je reakcia na:
dodo79 píše:
No teraz už naozaj neviem ktorú mám vybrať.
;)

Naposledy upravil ALKAJ dňa 23 Sep 2010, 21:20, celkovo upravené 1

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:15 
veterán
veterán

ved jasne že... pri 20 x je true čiže polovičny (kde vzdialenosť medzi maličkými paličkami je 5 mm na 10 m) a ked si to daš na 10 x tak máš vlastne klasický rozšírený mildot...

tento na tej fotke je ale 1/2 mildot 10 čiže pri 10x true ten v tých s väčším zväčšením je raz tak velký... skoro cez celý kuker...

petrex užaj urob fotky na biely papier toho krížaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... hned... :D

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:20 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

ano bol som sklamany, bohuzial ked som ho vtedy testoval nemal som rozum... skusal som ho za sera pri zvecseniach viac ako 20x ... a bola to katastrofa, mliecny obraz a rozmazany, pri mensich zvecseniach to bolo aj za sera parada... potom som to odskusal asi o 4 mesiace neskor za slnecneho dna a bola to parada, aj pri najvecsom zvecseni to bolo pouzitelne...
cize musim opravit svoje vtedajsie tvrdenie v jednom... pri vysokych zvecseniach je to velmi citlive na svetlo, ta optika ma zrejme zlu svetelnost (priepustnost svetla) pri velkych zvecseniach (vlastne kazda optika na tom tak je...), pri mensich zvecseniach mu to ale problem nerobilo
a samozrejme este musim do toho zapocitat aj spravne nastavenu paralaxu... aj tebe caco zo zaciatku sposobila to sklamanie :D
s odstupom casu keby som sa rozhodoval, isiel by som do Hawke zas, ale uz do nejakeho Tacticalu, ktory v tom case este neexistoval... predsa len to nie je taka velka krava a tie tacticaly by mali mat opticke cleny este lepsie...

rozhodnutie pre Hawke sposobilo aj to ze som mal moznost porovnat prednedavnom (Stefanova...) naraz obraz Nikka a Hawke... predtym som tu moznost porovnat oba naraz nemal... a vtedy ten rozdiel nie je sanca rozoznat

cize caco spomina moje prpomienky spravne, ale najprv som sa musel s puskohladom naucit spravne zachadzat, aby som ho dokazal naplno vyuzit

v kazdom pripade trvam na tom co som spominal, ze uplne beznemu strelcovi co striela raz za cas a aj to si vybera pekne pocasie (myslene strelba za bezneho svetla), tu istu sluzbu k plnej spokojnosti spravi podstane lacnejsie Nikko...

inak kvalita obrazu sa pri 20x zvecseni podvecer zhoduje s tym obrazkom co sem dal madbugie... jasne tam uz vidno ako to je rozmazane ( ja som pozeral na cca 50m vzdialeny strom co mam pred oknom)... akonahle sa da vyssie zvecsenie, uz zacina v takych svetelnych podmienkach ta hmla ...

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:23 
junior
junior

Chlapi, teraz vážne ktorú doporučujete?

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:25 
junior
junior

madbugie píše:

petrex užaj urob fotky na biely papier toho krížaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... hned... :D

Sefe zajtra nafotim samozrejeme co len chcete,len ma nenut uz teraz ist fotit :lol:,,,ten Half MD nema Chybu inak....

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:27 
vo výslužbe
vo výslužbe

dodo79 píše:
Chlapi, teraz vážne ktorú doporučujete?
Počkaj si na recenzie :mrgreen:
Ale rozhodnúť sa budeš musieť Ty sám. Mňa osobne zaujal ten 6,5-20x42, ale čo nakoniec kúpim ťažko povedať.

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:29 
veterán
veterán

čo som čítal tak tacticaly by mali mať aj kvalitnejšie čočky atd. ono všeobecne fotiť puškohlad foťákom je velky problem... tož uvidime... predsalen to je individualne...

a ta fotka mi príde že je už skoro za "tmy" lebo všetko je čierne (neosvetlené, žiadne farby) čiže slnko už nesvietilo...

škoda neviem sa dopátrať na tú recenziu mal to fotené skoro pri všetkých zväčšeniach a ked začínal ešte nebolo také šero...

ináč mna by zaujímal potom rozdiel v tom ostrení či sa oplatí ísť do 25x alebo by stačil 20x najmä určovanie vzdialenosti pomocou paralaxy pre 40 - 50 pre potreby FT s akou "presnosťou" sa to dá...

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:31 
junior
junior

niekde u poliakov bola ta recenzia ktoru spominas

PoslaťNapísal: 23 Sep 2010, 21:46 
veterán
veterán

kurňa šak čo je na webe je naše...

http://s245.photobucket.com/albums/gg48 ... /?start=20

fotka podsvietenia... v noci... neviem sice ako daleko ale je vidieť droty pletiva v tom plote... (a ide aj o to čím to bolo fotené...)

Obrázok

no ale stačilo už OTčkovania... sa to potom može pre potreby sprehladnenia vlakna jemne vyčistiť :D

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 86 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia