ano bol som sklamany, bohuzial ked som ho vtedy testoval nemal som rozum... skusal som ho za sera pri zvecseniach viac ako 20x ... a bola to katastrofa, mliecny obraz a rozmazany, pri mensich zvecseniach to bolo aj za sera parada... potom som to odskusal asi o 4 mesiace neskor za slnecneho dna a bola to parada, aj pri najvecsom zvecseni to bolo pouzitelne...
cize musim opravit svoje vtedajsie tvrdenie v jednom... pri vysokych zvecseniach je to velmi citlive na svetlo, ta optika ma zrejme zlu svetelnost (priepustnost svetla) pri velkych zvecseniach (vlastne kazda optika na tom tak je...), pri mensich zvecseniach mu to ale problem nerobilo
a samozrejme este musim do toho zapocitat aj spravne nastavenu paralaxu... aj tebe caco zo zaciatku sposobila to sklamanie
s odstupom casu keby som sa rozhodoval, isiel by som do Hawke zas, ale uz do nejakeho Tacticalu, ktory v tom case este neexistoval... predsa len to nie je taka velka krava a tie tacticaly by mali mat opticke cleny este lepsie...
rozhodnutie pre Hawke sposobilo aj to ze som mal moznost porovnat prednedavnom (Stefanova...) naraz obraz Nikka a Hawke... predtym som tu moznost porovnat oba naraz nemal... a vtedy ten rozdiel nie je sanca rozoznat
cize caco spomina moje prpomienky spravne, ale najprv som sa musel s puskohladom naucit spravne zachadzat, aby som ho dokazal naplno vyuzit
v kazdom pripade trvam na tom co som spominal, ze uplne beznemu strelcovi co striela raz za cas a aj to si vybera pekne pocasie (myslene strelba za bezneho svetla), tu istu sluzbu k plnej spokojnosti spravi podstane lacnejsie Nikko...
inak kvalita obrazu sa pri 20x zvecseni podvecer zhoduje s tym obrazkom co sem dal madbugie... jasne tam uz vidno ako to je rozmazane ( ja som pozeral na cca 50m vzdialeny strom co mam pred oknom)... akonahle sa da vyssie zvecsenie, uz zacina v takych svetelnych podmienkach ta hmla ...