Pokusim sa pridat par postrehov aj ja.
MTC Viper Connect SL 3-12×24 co sa tyka chyby paralaxy ma urcite navrch. Co vidim ako problem zlozit sa do optiky pri krkolomných poziciach pri strelbe do kopca ako bolo napríklad v Smolniku a v Skycove. To si ale iba myslim. Na moj vkus ma tenky kriz ktory sa pri strelbe do tmavého lesa na nase cierne sklopky bude stracat. Myslim, ze tento puskohlad vlastni svetovy sampion v HFT.
Dalsi velmi rozsireny puskohlad je Burris Timberline 4,5-14x32. Ma dlhy ocny relief co s spolu s 32 objektivom minimalizuje chybu paralaxy. Tuto optiku vlastnim a cim dalej tym viac ju nemam rad.
Keby som sa venoval viac HFT, tak moj favorit je: Vortex Viper PST MRAD 2,5-10x32
Z tych lacnejsich sa mi pozdava zakladny Sightron, ale nie TAC, ale s klasickými kominkami, z dovodu aby si si pri vyberani z puzdra nepretocil kominok. Doma mame konkretne
https://gun.cz/S-variabilnim-zvetsenim/ ... 12X40-FTMD. Nie som si isty, ale aktualny EU sampion ma nejaky Sightron na puske.
Co sa tyka vidiet dobre sklopky od 7-42 m je pre vacsinu puskohladov tazka uloha. Skusil by som sa najskôr pozriet pred kupou. Osobne sa u mna mozes pozriet cez Burris a Sigtron SIH.