Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 08:36

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 165 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: Optika na HW97
PoslaťNapísal: 14 Júl 2014, 21:43 
senior
senior
Obrázok užívateľa

Viem, ze Hawke pouziva X ludi k spokojnosti, akurat som z toho vytoceny. Uvidim ako sa vyjadri dovozca.

:winner3:

PoslaťNapísal: 14 Júl 2014, 22:23 
veterán
veterán

Hawke sice použiva x ludi, ale kolko z nich je s nim spokojnych? Vela s tych x ludi ho aj x krat vymenilo s x zavadami. Never tomu že si sam ktoremu sa to stalo.

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 07:22 
veterán
veterán

ako som už v druhej téme písal... možno bude nakoniec pes niekde inde zakopaný... treba riadne preskúmať montáže...

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 09:11 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Juro ja som mal dvoch Hawkačov (eclips a sidewinder) oba mi slúžili k spokojnosti. Myslím že ako píšeš veľa ľudí ho používa a je tiež spokojná a asi by túto optiku (výrobcu) odporúčala ako jednú z najlepších optík (cena - použiteľnosť).

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 09:34 
veterán
veterán

Pali, ja zase poznam minimalne štyroch ludi z čiech ktory tiež aj dva krat po sebe reklamovali tieto puškače a na Slovensku tiež aspoň troch čo ich reklamovali, určite ich všetkych poznaš. Asi sa nikto nechce chvaliť s tym že niečo reklamoval. Ja mam tiež hawkača a služi mi, ale ako som už pisal žiadny zazrak to určite neni.

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 09:43 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Vypada to, ze uplne prve Sidewindery s HMD co prisli na Slovensko boli v najlepsom poriadku. Sam som objednaval 2 ks po FT v Mestecku. Jeden sluzi k plnej spokojnosti stale prvemu majitelovi a ten druhy isiel po tom co som presiel na Diamonda Palimu.

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 10:08 
veterán
veterán

ide o to či sa niečo rozsypalo v optike, alebo je to tam naozaj tak konštrukčne na tesno (čo je ale z pohladu puškohladu dobre = menšie vôle pohybu) a kadejakými montážami a predpísanými "momentovými" klúčmi typu, ruka utiahne čo to dá sa tubus jemne stlačí a optika sa sekne...

ja používam imbusové klúče na uťahovanie ale používam ich "opačne" - uťahujem iba palcom a ukazovákom na tej kratšej časti, lebo ked niekto zatiahne na tej dlhšej tak to je už uplne že inde...

pre M3 stačí 1,2 Nm
pre M4 stačí 3 Nm

kdežto pri ťahaní 10 cm imbusáka kludne spravíte aj 5-10 Nm šrobik to vydrží, horšie je to s duralom...

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 10:17 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Osobne som na HW97 dával duralové montáže Hawke dvojdielne a ako som to nastrelil tak to držalo. Mal som to tak pri origo pružine aj pri V-Mach. Ja to vidím tak že KOZAP = PROBLÉM to znamená nepoužívať.

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 10:25 
veterán
veterán

šak toto... po viacerých skúsenostiach aj s modelom č. 21 aj 23 si dovolím povedať že KOZAP sú dobré, stabilné montáže akurát že to čo človek kúpi nie je hotový výrobok ale "POLOTOVAR", ktorý treba kompletne dorobiť, prispôsobiť atd.

asi je to fakt skôr pre polovníkov, kde sa nič "nemení" ani "nerieši" vzhľadom, k tomu že sú ocelové, tak je jasné, že ked sa niečo preženie pri utiahnutí alebo nevystredení očiek, tak si to odnesie duralový tubus puškohladu...

takže možno je v tom Hawke ako taký, tak trošken nevinne... môj bývalý NS Airking som zo "strachu" tak uťahoval, že som ho mierne "prevalil" (opticky to skoro nebolo vidieť, ale prechodom prsta, alebo priložením uholníka bolo vidieť jemnulinké pretlačenie tubusu, ešteže tam boli vo vnútri vôle ktoré tomu nevadili...)

PoslaťNapísal: 15 Júl 2014, 10:37 
veterán
veterán

Tych zavad na hawkačoch bolo viac a neboli spôsobene len silnejšim uťahovanim montaže. Ved napr. Robo77 o tom pisal : mimo os vyleptany križ, velka vôla pralaxe, zle klikanie-nepresné, nespolahlive držanie nastrelu. atd. Stači si to len prečitať.
Je velka škoda že ludia ktory nejake zavady reklamovali nič nenapišu, ale je to ich vec, len potom sa vytvara dojem ako keby tieto optiky boli najspolahlivejšie na svete čo určite neni pravda.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 165 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 8 hostia