rollo píše:
Predvcerom som v Pyre na Vajnorskej kupil synovi jeho prvu optiku. Vybral som havkaca Sport HD 3-9x40 AO. Pojde na pruzinove hawecko ktore prave nesie jezisko od schneidera.
Obraz tejto HFT optiky je bez vyraznych chyb aj pri max zvacseni. Kryz ma trochu hrubsi. Tento puskohlad som v predajni porovnaval s vyssim modelom Sport HD 4-12x50AO. Pri vybere zohrala hlavnu ulohu nizsia hmotnost ( pojde o juniorsku vybavu ) a nizsia cena. Zaplatil som 90 €.
Doma po otvoreni krabice s puskohladom pred montazou na pusku ma oblial pot. Neveril som vlastnnym ociam pri pohlade na najnizsiu hodnotu paralaxy s cislom 30. V duchu som si nadaval do d_e_b_i_l_o_v, ze preco som si toho v obchode nevsimol. Ved co za blba kupi na vzduchovku optiku s paralaxou od 30 yardov. Tato moja flustracia trvala asi 3 minuty pokial som sa lepsie nepozrel. Ono inzinieri v Hawke pre mna nepochopitelne zacali ciachovanie v stopach ( 30 az 50 ) a potom neskor pokracuje hodnotou 25 yardov atd. Celkom ma doplietli touto hrou imperialnych jednotiek.
Inak tato optika sa mi javi ako celkom dobry zakladny HFT model. Nastrelil som pri vyrazne vyssej teplote ako sme dnes strielali v Horarni. Nevsimol som si ziaden posun. Zatial drzi.