Od začiatku ako som kúpil Targeta tak som mu akosi nemohol prísť na chuť, prvé čo ma dojalo bol odretý tubus v mieste závitu pre slnečnú clonu, neskôr som si všimol poškodenú maticu ktorá drží objektív, odpadnutý znak z komínka paralaxy som už ani neriešil ale fľaky na povrchu objektívu (niečo ako poškodenie ochrannej vrstvy šošovky) som už ťažšie rozdýchaval, no ale najviac ma sklamal obraz, zdal sa mi horší ako v o polovicu lacnejšom Nikku Nighteater 6-24x44...
Ale hovorím si;
"nebudem robiť unáhlené závery, bude krajšie počasie, dám ho na pušku a otestujem možno prekvapí..."
Prekvapil ale inak!!!
Doteraz som sa venoval výrobe pažby a na puškohľad som tak trochu zabudol, ale nedávno som ho vytiahol z krabice a poriadne "preklepol" a jediné čo som zistil boli ďalšie závady...
A to fľaky na zámernej osnove ktoré je vidieť pri naplno zapnutom podsvietení v úplnej tme (alebo po zakrití objektívu rukou) a množstvo prachu v tubuse ktoré je zasa vidieť až pri pohľade (z opačnej strany) do objektívu proti jasnej oblohe...
To čo som videl mi stačilo! Pekne krásne som zabalil milého Targeta a putoval tam odkiaľ prišiel.
Teraz čakám ako dopadne reklamácia a ľutujem že som ho kúpil...