Ja môžem len potvrdiť Adrianove slová že
Walther 6x42 a pružinovka sa nemajú vôbec radi.
V mojich skromných začiatkoch som vlastnil kombináciu Hatsan 125TH + Walther 6x42...
Príloha:
1259411814_36_FT2767_p1050081.jpg [ 50.98 KiB | Zobrazené 7171 krát ]
Keď som tú optiku kúpil a s nadšením namontoval na pušku som ešte netušil čo ma čaká... Po asi 300 výstreloch prestal držať nástrel a podozrivo v ňom začalo niečo hrkotať, po ďalších asi 50 zúfalých ranách a zisťovaní čo sa vlastne deje a kde robím chybu sa osnova natočila asi o 90 stupňov doľava a to už aj pre začiatočníka ako ja (v tej dobe ) bolo neklamným znakom že sa mi Walther pobral do "večných lovíšť"... (Musím podotknúť že v tej dobe mala 125-ka cca 15J)
Po pár týždňoch mi prišiel balíček s Colosusu, úspešná reklamácia a nový púškohlad (ten istý typ) bol doma. Medzi tým som si kúpil jednodielnu montáž (Delta), lebo originál dvojdielna čo sa dodáva s Waltherom stojí za h***o...
Tentokrát to bolo oveľa lepšie a za to som vďačil hlavne jednodielnej montáži, puškohľad sa dal pekne nastreliť, držal nástrel a jednoducho to bola radosť strieľať...
Ale ako sa hovorí nič netrvá večne a prešlo pár mesiacov (cca 3000 výstrelov) a nástrel bol fuč, zasa sa opakovali príznaky z minulosti, no tento krát som to zobral do vlastných rúk a rozobral puškohľad. V šoku som pozeral čo sa z neho vysypalo...
Tie Hatsanove brutálne "kopance" uvolnili šošovku v okulári, tým sa na nej po obvode poobíjali hrany a tubus bol plný skla.
O odtrhnutej osnove ktorá sa mi zázrakom podarila zlepiť (na fotke označené červeným) ani radšej nehovorím...
Nakoniec som ten zázrak zložil, dokonca aj fungoval (asi ďalších 500 výstrelov) a rýchlo predal aj s puškou.
K Hatsanovi sa tu vyjadrovať nebudem, to je kapitola sama o sebe, ale ten Walther 6x42 nieje dobrá kúpa, aspoň ja by som si ho už NIKDY nekúpil, a ak si ho niekto kúpi tak určite by som ho nedával na pružinovku, skôr sa hodí na CO2 alebo PCP ale tam už zasa nestačí kvôli malému zväčšeniu.