2 serpa, ďakujem za úpravu nicku
K Varmintu...
Myslím si, že ak niekto od optiky v cene rádovo do 200€ čaká kvality Big Nikka, mal by prehodnotiť svoje názory
Varminta mám na CZ200-ke, teda k výdrži na pružine sa nevyjadrujem - neviem posúdiť. Čo sa týka kvality skla, nedovolil by som si tvrdiť že nad 16x zväčšenie je to katastrofa... Moj subjektívny - opakujem subjektívny názor je, že pri porovnani kvality pre Varmint a eclips je to pri rovankých podmienkach +/- to isté (rovnako som mal možnosť porovnať). Bez pochyby je na svete veľa optík lepších ako Varmint a keď sa pozrieš napr. do Sidewinder-u, tak jasne uvidíš rozdiel a budeš Varmita považovať za nižšiu triedu. Ja som si však nechal upraviť rozsah paralaxy - teda funguje "len" do 55m, doplnil som to 150 mm kolesom zo super šikovnej dieľne "Robo Engineering" a meriam
Pravdou však je, že jedným okom aj ja poškuľujem po dačom inom. Dôvodom je kríž, na moje gusto je hrubý a hlavne by som chcel vyskúšať inú osnovu...
Ak by som Ti mal poradiť, viac ako nad teoretickým polemizovaním o tom, kedy je to mlieko a kedy nie, odpovedz si na otázku, ktorú nastavil palo73 - teda aké max. priblíženie potrebuješ pre svoju streľbu. Čím to bude vyššie číslo, tým budeš musieť mať na kvalitu skla vyšší nárok. A je jedno či sa to bude volať Varmint, Viper, Nikko alebo tatramat... Stále si myslím že viac ako optika mi streľbu kazia moje traslavé ruky.
Samozrejme, ak chceš kuknúť do kukera osobne, napíš mi SS a skúsime dačo vymyslieť.
Prajem aby si dobre vybral a hlavne mal radosť zo streľby.