Bench rest píše:
Mám 5x500 ks 4,51 mm rovnakú sériu teda rovnaký lis a ten istý pracovník číslo šarže 40000012. Dnes som z každej krabičky niekoľko ks. vybral a "lietali" +-5 m/s, jedná sa už o to nové balenie. Také isté mám od Ivca Ivana s číslom šarže 14000011 a tie mi lietajú +-1 m/s čiže od 238 do 242 m/s. Mne sa zdá že čím majú v JSB "dlhšiu tradíciu" tak to aj viac "vylepšujú" tak ako to fungovalo aj za socializmu stále sa niečo inovovalo a vieme ako to dopadlo. V JSB by sa mali urýchlene vrátiť k starej poctivej,tradičnej a hlavne kvalitnej výrobe aby sa pán Josef Schulz nemusel obracať v hrobe a my aby sme sa trafili do 4 cm kill zóny, lebo ako píše Jirka Z. rozptyl 38 mm
v tuneli je už na vážne zamyslenie či nezmeniť značku streliva.
Tento rozptyl 38mm měla jedna z cca 15 testovaných serií a byl to extém u jiných se rozptyl pohyboval 18-22mm a u nejlepších 14-18 a z těch jsem taky vybíral, takže vybrat se bez problémů dá.... Samozřejmě pokud bych v obchodě nakoupil cca. 10000-15000 jen tak na blint a měl zrovna smůlu, tak to by asi nasra...
třeba z malorážkovým střelivem je to obdobné, pokuď chceš dosahovat stabilně dobrých rozptylů, také se musíš zásobovat dostatečně kvaliní serií, co ti léta z tvé hlavně. ...
Je to sice naprd, ale bohužel je to fakt...