Dostal som viacero sukromnych sprav ohladom pouzitia casomiery na sutazi.
Trochu to popisem pre objesnenie.
Funguje to tak, ze kazde druzstvo dostane pred sutazou okrem bodovacich listin aj jedny stopky na meranie casu. Stopky su riesene tak, ze ak sa spusti odpocitavanie, da sa to aj zastavit a potom spustit a odpocitavanie pokracuje dalej. To sa vyuziva ak je sutaz z nejakeho dovodu prerusena a po odstraneni zavady sa pokracuje dalej. Po ukonceni casu, ktory si si nastavil pred spustenim (napr.4 minuty) stopky zapipaju a oznamia tym koniec casu pre strelca.
Sutaziaci si vezme stopky, pride na stanoviste, nastavi pozadovany cas a spusti odpocitavanie. Potom zaujme polohu a urobi si pripravu na strelbu (nastavenie a uprava optiky, korekcia paralaxy, nabitie zbrane, atd...) Potom moze cielit a strielat na terce. Casovo je to pre mnohych (vratane mna) aj s rezervou. Na MS som to cele stihal aj za cas pod 2 minuty, takze toho sa nikto bat nemusi. Po odstrielani nastupuje dalsi strelec. Samozrejme sleduje sa len pripadne prekrocenie celeho casoveho limitu. Nedeli sa to, ze najprv minuta na pripravu a potom dalsie 3 minuty na strelbu. Stopuje sa to cele spolu - 4 minuty.
Snad som to napisal zrozumitelne.