Cez dlhé zimné večery si prezerám videa FT súťaží zo sveta, hlavne britskú ligu, kde ich pozorne sledujem pri streľbe, potom s nimi rôzne rozhovory, vyjadrenia. S Jackom Harrisom je tých materiálov pomerne veľa, je dosť populárny, takisto ako John Costello. Ten je však podľa mojich sledovaní videí o niečo viac emotívny, čo je pri streľbe len na škodu. Nie nejako veľmi, ale určite viac ako Jack Harris. Špičkových strelcov je možno dvadsať vo svete, ale rozdiely medzi nimi si dovolim napísať robí práve ich psychická odolnosť, ich prístup k súťaži.
Ináč tie vide si prezerám nie kvôli analýze osobnosti strelcov, ale kvôli odkukaniu techniky ich streľby, držania zbrani, postojov, povinných polôh. Potom to zvyknem skúšať čo mne z toho najviac vyhovuje, ale nápady často čerpám práve z tých videí. Povahu a reakcie strrelcov registrujem aj keď nechcem- je to už pracovná deformácia. Asi sa toho už nezbavím.
Posledné súťaže vyhrávajú hlavne strelci, ktorí vedia strieľať vo vetre, dá sa to nacvičiť- v tom majú veškú výhodu strelci Britských ostrovov, kde väčšinou fúka počas ich ligy a často poriadne. Takisto Ferenc Sas, ako bývalý profi vojak je špičkou v strelbe vo vetre. Takže mojim tipom bola trojka Harris, Costello, Sas. Neviem ako to dopadlo, len viem, že Harris vyhral. Mojim superfavoritom bol posledné dva roky aj Zubenko, ale neviem prečo sa toho roku nezúčastnil ani ME ani MS. Musel na to mať nejaké vážne dôvody.
Padla mi sánka, čo tam majú Angláni za juniora- Dylan Varney, ktorý nastrieľal za tri dni vo veternom a daždivom počasí v mikíne a teplákoch 129b a s náskokom 23b pred druhým vyhral kategóriu junior. Pre mňa osobne objav roka medzi juniormi v FT.