Milan nieco podobne po ceste stretlo aj nas.
Je po tom, pokusim sa o kratke zhodnotenie z môjho pohladu. Slaba priprava, zdravotny stav, technicke problemy predchadzali sampionatu. V nedelu som prehadzoval optiku a nastreloval svojho HFT Steyra, lebo Ataman sa pokazil (podrobnosti
viewtopic.php?p=42943#p42943). Kvôli nam sa posuval odchod o hodinu, lebo rano pred odchodom bola Simona este u lekara a nebolo iste ci vôbec pocestuje. Nakoniec sme isli vsetci. Tesne pred odchodom som vrtal este diery na uchytenie haku. V stredu na nastrelovacke sme hladali to spravne nastavenie pazby, riesili ci Simona pouzije zavazie. Niekto si moze povedat, ze v sezone 2016 s tym Steyrom strielala, tak ho pozna, ale vtedy bol uplne iny. Hlavne mal hunting pazbu, iny hak...
Do sutaze som nastupoval nejako uplne lahkovazne. Prvy, aj treti den som zacal sutazit po piatich nulách v prvom riadku, treti den som dal dalsiu nulu aj v nasledujúcom riadku. Dokonca sa mi podarilo v uvode tretieho dna minut sklopku na 9m. Tesil som sa, ze je to bod zadarmo a zabudol som naklikat. Tlak mi stupol na 300, aj spolustrelci mi pomahali nadavat. Nasledovali dalsie dve nuly. Ked to zhrniem odstrielanych 11 sklopiek a výsledok 6 nul. Potom som sa zamyslel a skoncil so skore 40 bodov. Odfotenu mam len bodovacku z tretieho dna (zacinal som na sklopke 21), lebo pravidla zakazovali mat mobili na trati, ale ked som videl, ze to nikto nedodrziava, tak som si ho treti den zobral.
O organizacii, rozhodcoch, rieseni problemov som uz pisal, nebudem sa opakovat. Co sa tyka trati, k dispozicii bol krasny, velky areal. Organizator trate trochu odflakol. Neviem, ci mali zakaz vyrubat nejake kriky, ale sklopky tahali vacsinou krajom lesa. Par sklopiek, ktore zasunuli dalej do tmavého lesa robili problem pri merani. Niekolko sklopiek mohli stavitelia dat do vysky na stromy. Na otazku preco tak neurobili, odpovedali, ze nikomu sa nechcelo liezt po stromoch. Najvyssie umiestnena sklopka bola asi z rebrika vysokého 1 m. Pridavam foto.
Dakujem hlavne nasmu prezidentovi za zorganizovanie nasej ucasti na sampionate. Vsetko vybavil, nam stacilo iba vyplnit registraciu. Vdaka patri aj jeho manzelke, ze mu doma vytvara podmienky, aby na ukor rodiny sa mohol venovat cinnosti pre SAFTA. Dokonca sme si vymysleli kratko pred odjazdom, ze chceme ist spolu dodavkou a aj tuto vec nam Peto splnil a prenajal dodavku, na ktorej nas bezpecne dopravil do Nemecka a domov.
Vdaka aj ucastnikom zajazdu. Aj ked sa miestami nedarilo, pripadne bolo sutazne napatie, lebo ludia boli v hre o medajly nalada bola stale super. Dokonca aj ludia zo zahranicia nam hovorili, ze asi sme perfektna partia, lebo ked nas niekde vidia, stale sa iba smejeme.
Na sampionate sa na chvilu zastavil Mikhail Gorelik - generalny riaditel firmy Ataman, vyhladal Simonu a dal jej novy hak, nizsiu naklanenu listu, novu spust, plnenie a vela O-kruzkou. Teda do bodky splnil to co slubil, ze spolupraca nekonci odovzdanim pusky ale aj nadalej bude mat podporu fabriky.
Ako byva dobrym zvykom, Steyr mal na sampionate svojich ludi. Poskytovali poradenstvo, riesili technicke problemy. Opravovali pusky aj iných znaciek, dokonca ked som sa s nimi rozpraval ked videli Emilka a spomenul, ze sa dcere pokazil Ataman, tak ponukli pomoc s opravou Atamana. Chcel som vyuzit ich pritomnost a kupit nahradne diely. Emilko potreboval plech na nabijaciu paku a kus, ktory je zasunuty v plechu a zabezpecuje otvaranie zaveru. Tento diel mame iba ako pevny valcek, nove modely ho maju s loziskom. Diely mi v stanku Steyr pripravili a pri otazke kolko platim sa iba zasmiali ze nic a zazelali nech diely pomozu. Myslim, ze bezkonkurencny pristup.
V stanku Anschtz predvadzali svoju 9015. Jeden nas clen ich lamal, aby mu vystavovany kus po sutazi predali, ale nepredali, lebo ten konkretny kus bol neodskusany. Boli prekvapeny, ze na 9015 caka uz dva mesiace. Povedali, ze sa caka, ale max 3 tyzdne. Dali mu kontakt na cloveka s ktorym ma riesit nakup.
Povedal som sice, ze uz koncim s ucastou na sutaziach v zahranici, ale uz teraz rozmyslam nad ucastou na ME a MS.
Vytiahol som vysledky SK vypravy. Myslim, ze nesklamal nikto, potesili, samozrejme okrem Milana chalani v kategorii junior.
Pokusim sa vybrat z mobilu a dat sem priebezne par fotiek.