ferin píše:
caco, ja by som to s tým kufrom a popruhom netlačil do extrému. V pohode by stačilo, keby každý svoju zbraň nosil hlavňou dole alebo do neba, bezpečne ju odkladal a nešibrinkoval s ňou a neohrozoval seba a ostatných...
... Hádam sa v Štefanovej nebudeme posúvať po dvoch metroch s vkladaním a vykladaním zbrane do kufra. Zbraň namierenú do neba alebo do zeme viem bezpečne preniesť aj bez remeňa. To je všetko.
Sorry, ze sa do toho miesam, ale musim dat ferinovi za pravdu:
1. V Stefanovej je strelnica siroka cca 20 metrov a ked nech je na palebnej ciare 10 strelcov (z toho zopar "povzbudzovacov" a "zapisovacov", ...), tak na jedneho pripada zhruba 2 m. Pri presune tych "dvoch" metrov a manipulacie zbrane s remenmi alebo obalmi, moze skor dojst k nahodnemu vystrelu.
2. Je dobre mat jednoduche a funkcne pravidla bezpecnosti. A obecne vedomie, ze bezpecnost sa tyka vsetkych a vsetci by mali mat pravo a povinnost upozornit kohokolvek (trebars aj elitu
), ze nebezpecne manipuluje so zbranou.
Najviac urazov s elektrinou mavaju suverenni - skuseni elektrikari, ktori sa jej prestali bat. To iste plati aj pre strelcov ... - to na margo tych: "JA VIEM, CO ROBIM, MNE SA TO NIKDY NEMOZE STAT !" a "VED TO JE MOJ PALEC !"
PS: A bolo by dobre na takychto akciach mat vybavenu lekarnicku (samozrejmost skrtidlo) a tiez nie nepodstatne - nechat priestor - cestu na prichod sanitky, alebo nahly odvoz raneneho vlastnym autom. Pisem to preto, ze v tej Stefanovej nie je velmi dobre vyriesene parkovanie aut. A ked sa tie auta na zaciatku akcie naskladaju "hlava nehlava", moze trvat aj par minut, kym sa to tam "rozmota" ...