kedze sa kuchar nasiel (vdaka Petrex) tak sme sa rozhodli ze gulas predsa len bude...
ja idem dnes prave (ak sa vratim z ryb dostatocne vcas) pozriet kotlik co mi bol ponuknuty na pozicanie, tie moje boli totiz moc male alebo privelke
mam v ponuke 2 kotliky, mensi asi 15-20L (odhadujem velkost, na kamosovej 50tke sme v nom varili gulas pre cca 20 ludi a aj ked si kazdy dal 2 porcie tak este zostalo) a vecsi asi 40l (asi 3/4 velkosti oproti tym najvecsim zabijackovym)
Petrex v piatok doma predpripravy vsetky suroviny (ak zozenie meso nepoviem z akeho zvera, bude prekvapko, MZPRX vie... ale tiez nepovie
, bude ho treba cca 6kg, ak nezozenie Petrex, vyuzijem ponuku MZPRX na vyuzitie jeho zasob (neviem kolko toho ma), chybajuce mnozstvo mesa sa dokupi a doplni beznym bravcovym alebo hovedzim...), aby rano ked organizatori pridu na strelnicu sa uz nic nemuselo cistit a krajat, a len sa da do kotla, cim by sme mohli ho mat uz k obedu a teoreticky na stazenie sutaze
jedno kolo odstrielat pred obedom a druhe s plnymi bruchami po obede...
takze by sme sa venovali cisto len priprave sutaze a Petrex zas po kriticku dobu na zaciatku ked najviac hrozi prihoretie gulasa zas len gulasu
samozrejme suroviny sa Petrexovi preplatia...
prispevok na gulas bude dobrovolny, kazdy da tolko kolko uzna za vhodne
ak stale plati ponuka od MZPRX na zasponzorovanie casti nakladov na gulas, a ak to vyjde na pokrytie celej sumy za gulas bude len vyborne, ak nie, chybajucu cast zasponzorujem ja
samozrejme moznost grilovania/opekania stale plati, ohnisko je k dispozicii, len drevo bohuzial nie, preto ak ma niekto moznost, nech prinesie par kuskov dreva, kazdopadne vrecko dreveneho uhlia by to vsetko vyriesilo, myslim ze sa da bezne kupit ako v Tescu tak aj na benzinkach som ho uz videl k dispozicii...
otazka do plena, ma niekto taky ten elektricky skrutkovac? nieco ako sa pouzivalo vo Viglasi?