Tento môj príspevok bude trochu dlhší, napriek tomu verím že si ho všetci prečítate až do konca.
Takže priatelia, kolegovia strelci, ostrostrelci a pištolníci.
V prvom rade, ako aj minule, vám všetkým ďakujem za vašu hojnú účasť na 2.FT SO v Štefanovej, čím ste všetci jasne dali na javo, že vznik Slovak Airgun Field Target Association bol tým správnym krokom k dosiahnutiu nášho spoločného ciela a to organizovanie serióznych súťaží FT, HFT a v budúcnosti aj Silhouette a dokonca už teraz môžeme hrdo vyhlásiť že organizovaných na profesionálnej úrovni.
Ako ste si určite mnohý všimli v jednom príspevku koncom tohoto týždňa (ktorý som medzičasom vymazal) som niekomu verejne oznámil, že SAFTA mala k tomu dňu 16 aktívnych členov. S radosťou oznamujem malú zmenu a to, že od včerajšieho dňa je aktívnych členov 21 ! A nedá mi neurobiť takú malú rekapituláciu. Založenie SAFTA - 8 členov, po pár dňoch stúpol počet na 11. Po prvej vydarenej akcii vo Víglaši stúpol počet na 16 a po druhej, včerajšej V Štefanovej je nás 21. Ak si prepočítame percentuálny nárast za tých pár dní tak, tak za 2-3 roky by z nás mala byť FT&HFT veľmoc
Toľko k štatistike.
Bol som maximálne príjemne prekvapený, že napriek mizernému počasiu sa zúčastnili všetci ktorý svoju účasť aj avizovali v tomto vlákne a boli ochotný v tom daždi strielať a tým vystavovať svoje zbrane tejto nepriazni čo v našich končinách ešte nie je jav úplne bežný
Týmto chcem poďakovať aj novým členom, ktorý sa takejto akcie zúčastnili prvý krát, zhodnotili ju ako perfektnú a hneď sa stali aj členmi SAFTA. Zároveň sa im ospravedlňujem za to, že sme velmi nepokecali a nezoznámili sa trochu bližšie (bolo to len potrasenie rukou a predstavenie sa a v priebehu súťaže len zopár zodpovedaných otázok), ale program bol nabitý a času málo. Toto je asi jediné mínus pre nových pri jednodňových akciách. Ale pri najbližšej "trojdňovke" (na ktorej nás určite bude zase viac) si to vynahradíme
Čo sa týka samotnej súťaže opäť sa potvrdilo, že ak je niečo dobre naplánované, je malá pravdepodobnosť že niečo zlyhá. Vopred jasné pravidlá, s dostatočnou časovou rezervou zverejnené propozície s logickým časovým harmonogramom a žiadne tajnosti je to, čo robí naše akcie perfektne zvládnuté. Bolo super, že všetci zúčastnený (vrátane nových) mali v pravidlách jasno a že všetci maximálne disciplinovane dodržali dané bezpečnostné pravidlá. Je to veľmi dôležitý detail, ktorý nás posúva vyššie aj na medzinárodnej FT scéne, pretože už o nás okolité asociácie vedia a sledujú naše fórum a hlavne skúmajú fotá z akcíí a medzi sebou aj hodnotia (po Víglaši nás na polskom fóre hneď skritizovali napr. za pušky hlavňami opretými o chodidlo).
Samozrejme vďaka patrí Tomcatovi za perfektú organizáciu, Michalovi za tech.vybavenie a hlavne Petrexovi za neskutočný guláš (a tiež MZPRX za lahodnú prísadu do guláša
) Som rád že vela zúčastnených bolo ochotných precestovať mnoho km a hodín, aby si zasúťažili, čo tiež pridáva na vážnosti a serióznosti.
Všetkým oceneným ešte raz gratulujem, tým ostatným (vrátane mňa) do budúcna presnejšiu mušku a dúfam že pri najbližšej akcii sa opäť stretneme v takomto hojnom počte (a s takým nárastom nových členov
)
Ďakujem.
El Presidente