Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 25 Dec 2024, 06:01

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 17:32 
vo výslužbe
vo výslužbe

Adrian píše:
Samozrejme, aj na to som myslel. Ale ma to svoje muchy.
- nie vzdy sa podari dat sklopku presne podla nacrtu a pripravy. Niekedy teren skratka nedovoli a musis to dat na inu vzdialenost (to uz potom nie je presne cislo do statistiky, musel by si to premerat a zaznacit)

Lokality sa nám už opakujú takže je to možné
Adrian píše:
- dalsia vec je, pokial by to sedelo a mas to vopred, tak by si nemal sutazit, nakolko poznas presne vsetky rozmery vzdialenosti a killzony cielov a mas to dokonca na papieri :)

Kolko sklopiek si si zapamätal teraz v Mochovciach a ako ti to pomohlo v sobotu?

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 17:44 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

Ani jednu, kedze som ich nemeral pasmom a neznacil vzdialenosti na papier. :)
Nevravim, ze sa to zneuzije, ale postup pred sutazou moze niekomu pomoct pri sklopkach, ktore sa problematicky meraju.

Urcite by sme mali dodrzat ferovost a rovnost sanci pre vsetkych. Rozumne by to bolo robit az po sutazi. Pokial sa najde niekto ochotny, co to pomeria a zaznaci.

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 18:12 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ide o to že aj keď presne poznáš vzdialenosť tej ktorej sklopky, aj tak ju musíš zamerať so svojim puškohladom, potom naklikať a potom trafiť. No a to posledné je to čo s nám často nedarí aj napriek tomu že sme si tú mizernú figurku odmerali takmer na centimetre presne :happy1:

Adrian píše:
Nevravim, ze sa to zneuzije, ale postup pred sutazou moze niekomu pomoct pri sklopkach, ktore sa problematicky meraju.

Nepomôže pretože tú sklopku aj tak musíš zamerať svojim puškohladom a naklikať podla toho ako máš nastrelenú svoju pušku. Mne sa stalo že mnou nastrelená vzdialenosť napr. 30m mi vôbec nepasovala keď tých 30m nameral šerpa. V Štefanovej jeho 30m som ja meral ako 28m.

Čo sa týka férovosti, v našom prípade nejakého zneužívania toho, že by si niekto počas súťaže potajme čítal plán rozloženia sklopiek sa nemusí nikto obávať. Myslím že v tomto smere sme už "ťažký profíci" :modo: :hehe:

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 18:40 
nováčik
nováčik

chlapci to nemsylite vazne? kto z tych, co stavia drahu si dokaze zapamätat 50sklopiek v akej su vzdialaenosti, vyske, uhle, to je nenyslitelne,stavanie drahy to sa neda zneuzit - to by ten dotycny musel chodit s papierom v ruke a to by sme si uz vsimli a naco by mu to bolo platne, ked si to aj tak svojim puskohladom musi premerat

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 19:10 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Andrejka, zapamätať sa to naozaj nedá, to je z vlastnej skúsenosti z Mochoviec lebo som pomáhal zo stavbou trate a dokonca sme každú sklopku presne merali podľa plánu a ani jednu vzdialenosť som si nezapamätal (ale v mojom veku nič výnimočné) ale ak má niekto ťahák na vzdialenosti tak puškohľadom už premerať nič nemusí, lenže taký medzi nami nie je.

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 19:17 
nováčik
nováčik

aha, takze aj ty mas v tom prsty, ze bola tazka draha, co? no, chcela by som vidiet, ze keby sa niekto odvazil nesutazne strielat pocas sutaze s pripravenym tahakom, ze by mal vsetko presne napisane, kolko by trafil

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 19:20 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ja by som to skúsil :diable: Andrejka by to pomerala, zapísala a ja už budem iba strieľať :pan3:

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 19:41 
nováčik
nováčik

dobre Palko, ale to sa ti nezapise do sutaznej listiny,ok? len kedy to bude aktualne, neviem, momentalne stale na sutaze mi vychadza pracovat. najblizsie pridem, ak sa nic nezmeni 8.9. ale neverim, zeby si si dal ujst zapisanie bodov do celkoveho hodnotenia.

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 19:44 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Andrea píše:
aha, takze aj ty mas v tom prsty, ze bola tazka draha, co? no, chcela by som vidiet, ze keby sa niekto odvazil nesutazne strielat pocas sutaze s pripravenym tahakom, ze by mal vsetko presne napisane, kolko by trafil

...je to hypotetická otázka ale osobne si myslím že viac ako ostatný by nenastrielal, ja os. žiadny ťahák nepotrebujem lebo tá optika čo mám je veľmi spoľahlivá a v určitých prípadoch aj lepšia ako "ťahák".
Čo sa týka náročnosti dráhy v Mochovciach tak ja som robil všetko podľa príkazov Joja62 a Domina, takže ja nič ja :siffle: takže mne na zadok nedaj.

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 20:22 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Adrian píše:
- dalsia vec je, pokial by to sedelo a mas to vopred, tak by si nemal sutazit, nakolko poznas presne vsetky rozmery vzdialenosti a killzony cielov a mas to dokonca na papieri :)
- a dalsia mala mucha: aby to sedelo presne a malo to vypovednu hodnotu, bolo by idealne, aby sa to robilo popri stavbe trate (a znovu by nemal sutazit ten, co to pomeria a zapise) :)
- dalsia vec: Kto to spravi a zaznaci?

...tohtorocne sutaze v Skycove mam na papieri (iba moju pracovnu verziu)... je pravda, ze niektore vzdialenosti mam len odhadom, ale minimalne a maximalne vzdialenosti killzon mam presne... Uz davno sa chystam urobyt statistiky... Mam rozpracovanu aj uspesnost zasahov na jednotlivych stanovistiach (celkom zaujimave zistenia...). Na buducej sutazi v Skycove som ochotny poskytnut po sutazi kompletne rozmery a vzdialenosti killzon na spracovanie (dufam, ze budem posluchat a manzelka mi kupi dialkomer...). Aby nevznikli nejake podozrenia, ze poznam trat som ochotny ist sutaz v Skycove, ako aj majstrovstva mimo sutaz...

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Bing [Bot] a 3 hostia