precital som si navod prave. a povedal by som ze: na stupnici pristroja by logicky mala byt hodnota s ChairGunu - od stredu hlavne po os puskohladu. vertiakalne je samozrejme podla tej mriezky. HZ hladinu si naklikas na presny stred tercika. zresetujes vezicky na 0. teraz su obe osi rovnobezne. vystrelim si na 30m vzdialenost - u vzduchovky najcastejsia. naklikas si vezickou na miesto zasahu. odcitas hodnotu na pristroji. poznacis si ju pre dalsie pouzitie
. odporucaju pri nastrele pouzivat najmensie zvacsenie..
no ale s prepacenim je toto dobra blbost. lebo vsak naco si mam zapisovat nie 100% presnu hodnotu z pristroja ked si mozem rovno poznacit hodnotu na vezicke a to pri akejkolvek zbrani?
jedine ak to praktizuje niekto vo velkom, ze si tie hodnoty u kazdeho rovnakeho kusu spatne prepocitam podla odchyliek montaze a pod. zmien. nemusim zakazdym robit nastrel a viem takto prilozit k hotovej seriovej zostave udaje, k roznym patronom a ich hodnoty na vezicke.
fakt neviem na co by som to osobne vyuzil
... podla mna je najlepsi nastrelovac ten laserovy komorovy do gulovnic na 100m odchylka 5cm.
pouzita literatura:
http://www.opticstalk.com/leupold-zero-point-boresighter_topic1630.html