chuapciiii
samozrejme že strielať treba... písal som to všeobecne a väčšinou pre 4,5 kaliber, ale nečítate pozorne "medzi" riadkami...
ja mám 5,5ku kaliber v 12,5 J a tam už to lieta trošku ináč ako pri 4,5 (veď preto aj pojdem časom do výmeny hlavne a hlavne novej pružiny), ja netvrdím, že užaj utekám prevažovať diabolky... mna by z toho asi šlak trafil, ale význam to určite má a v mojom kalibri robí ten váhový rozdiel na 42 m už slušnú paseku t.j. 0,90 g oproti 0,94 g robí rovných 12 mm !!! len vdaka tomu že je diabolka "nepresne" vyrobená...
nie je to 1 mildot ale bohužial mi to padá 2,5 dotu dole a od 30 m mi to ide tak že čo meter to 1 cm oproti 0,4 cm pri 4,5 kalibri... čiže ked sa sekneš o 2 m ty, nič sa nedeje, stále máš 12 mm rezervu, ked sa seknem ja, tak som mimo killzony, resp. diabolka sa rozsekne na hranici...
mne je to jasné, že je to všetko moja chyba ako strelca (málo nastrielané, špatný odhad), tak aj zvolenej techniky väčší kaliber s malou energiou...
ale tu sa bavíme o firemnom nástrele, a si myslím, že určite tu strelivo hrá rolu, ak mi niečo len tým, že má inú váhu robí rozdiel 6mm (stredový rozptyl, t.j. opísaná kružnica je 10 mm) tak asi nevyseká z toho jednu dieru, ako to väčšinou na tých nástreloch býva...