Tak dnes bola skúška Taipan .22, versus CZ 200S / mal syn 8 ročný /. Streľba na 60m, vietor zľava, s oporou. CIEĽ - krabička od diabol.
- Taipan : trafili sme vždy, cca 2 x 5 rán, nebol problém s optikou Optisan mamba, zväčšenie 8-16 x 44, JSB 1,175, pokles strely minimálny, vplyv vetra do 1 cm. Vyhovovuje aj nastavenie spúšte,.... ani málo, ano moc, samozrejme, v našom prípade ide skôr o zábavnú, ako športovú streľbu. Syn okomentoval Taipana, že ,,kope,, ako malorážka..... ale to bude asi aj tým ,,regulátorom na 150 bar,,....stále viac a viac rozmýšľam.....
- CZ 200S : strielal syn pri zväčšení 9x Buschnellom, z 10 rán trafil 5x posledné, keď prišiel na to, že pokles strely je cca 4-5 cm, vplyv vetra na JSB 0,547 cm detto 4-5 cm. Do 40m by som tipoval rovnakú presnosť pri bezvetrí krytej strelnice. CZ 200S bez moderátora je tak o polovicu ,,hlasnejšia,,... porovnanie ma priviedlo k okamžitej objednávke ,,stíšenia,,.
/Flaše od šampusu z prehľadom vysypali na 60m obe - pre predstavu o účinnosti na 60m. Od Taipana to bol očakávaný výsledok, CZ 200S ma prekvapila..../ Prajem všetko dobré a pekný víkend strelcom, aj veľa chuti podeliť sa o skúsenosti.
|