Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 23 Dec 2024, 01:49

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 95 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 24 Apr 2011, 19:05 
pokročilý
pokročilý
Obrázok užívateľa

Bolo fakt super počasie nádherné trať bola skvelá fakt každé jedno stanovište malo niečo do seba organizácia na jednotku a dakujem Robovi že ma k niečomu priučil :) odniesol som si nielen cenu ale bohužial aj kliešta :(

Air Arms S510 SL .177 , No name 6x42,
Steyr LG 110 Hunting(TNT) .177,(Big NIKKO) Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD,
exp. Sa. 58 V
exp. UK 59L

PoslaťNapísal: 24 Apr 2011, 19:57 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

tak percentuálne ohodnotenie pre orientáciu:
Príloha:
014 4.kolo FT ligy. apríl 2011 - Vígľaš.jpg
014 4.kolo FT ligy. apríl 2011 - Vígľaš.jpg [ 441.74 KiB | Zobrazené 1171 krát ]

ešte tabuľka z neoficiálneho HFT kola. nie som si istý či som dobre určil pri Canadairovi a Pucelovi výzbroj lebo na papieroch čo som si vzal aby som mohol urobiť tabuľku boli popísané iba prezývky. tak mi napište a opravím to.
Príloha:
014 Neoficiálne HFT kolo. apríl 2011 - Vígľaš.jpg
014 Neoficiálne HFT kolo. apríl 2011 - Vígľaš.jpg [ 245.08 KiB | Zobrazené 1167 krát ]

PS: strieľalo sa mimo ligy pre zabavenie sa ale napriek tomu ak to niekto bral ako tréning tak napíšem čo sme boli upozornený a čo sme si aj sami všimli chyby.
1. pri HFT sa strelec dotýka toho predmetu na ktorom je pripevnené číslo. čiže v našom prípade bolo pochybenie že sme používali aj vedľajší kolík čo bol po FT kole. my sme mali používať iba ten na ktorom bolo pripevnené číslo stanovišťa.
2. niektorých-niektorého už neviem presne ktorých-ktorého strelca sme videli že používal-použil aj polohu v sede. pri HFT nieje dovolená.
nepíšem to sem aby sme sa obviňovali alebo dohadovali kto čo porušil ale preto aby sme sa zlepšovali. ;) :thumbup:

inak ostrieľať FT a hned na to HFT to je už fajn maratón. aj fyzicky aj na sústredenie. ale aspoň sme využili peknú trať.

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 14:01 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ten strelec Ivan Fraňo to je "pecka". Raz som si na fóre prečítal že ak máš priblíženie menej ako 25x tak na "bedňu" treba zabudnúť.
Gratulujem víťazom ale Fraňovi s 16x zoom za :winner3: klobúk dole.

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 14:11 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

nerozumiem...... zase.
to si robíš srandu?

a ak si nerobíš srandu tak si asi prehliadol tabuľky z predošlých niektorých súťaží.
16x je málo? prečo?

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 14:21 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

A prečo by som si mal robiť srandu, ja to myslím úprimne a 16x zoom je naozaj málo, malá "hĺbka" optiky,nepresný odhad vzdialenosti(ale táto téma sem nepatrí). Možno som tabuľky prehliadol tak sorry a Fraňo je Ivco Ivan? Tak gratulujem aj Ivcovi Ivanovi (bez srandy).

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 19:00 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

dakujem za gratulaciu.
aj ked to sem nepatrí v podstate je tato tema uz uzavretá. sutaž skoncila, podakovania a dojmy odzneli.
ano ked som sa popozeral a zameral ciel na optikach z vacsimi priblíženiami tak to bolo presnejšie.
no v minulosti sa nam podarilo vyhrať alebo aspon uspieť na 2 a 3 mieste aj s pružinovkou osadenou puškohladmi len 10x44.
neber to ako chvalenie ale ako informaciu že zatial je FT aj o strelcovy.
no cas ukaze do kedy to tak bude lebo posledne som sa dozvedel že sa predlzuju vzdialenosti na male kilzony a to tlaci ludi do vacsich a vacsich optík. žiaľ.
za prvé su velmi drahé
a za druhé je to uz aj neestetické.

PS: no na druhej strane si kvalitné-presné PCP doslova žiada také optiky.

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 20:15 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

nestastne riesenie tie male killzony a vzdialenosti nad 40m tiez nic moc. to mi pripada ako nutne riesenie ked sa niekto citi obmedzovany a daval nam pravidelne plny pocet 50 bodov? to sa mi ale nezda, ze takeho mame :).
taze ani zdaleka na to nikto nema a predsa sa takto komplikuje zivot hlavne zacinajucim strelcom prevazne tiez s hobby vybavou ?!?! :crazy:

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 20:19 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ivco-Ivan: Myslím si že naše súťaže budú čoraz viac o strelcovi, lebo kvalita "hardware" sa vyrovnáva - pre ilustráciu stačí porovnať napr. koľko ľudí používalo minulý rok optiku ktorá mala SF a koľkí teraz.
To že FT je finančne náročnejšie ako HFT je bohužiaľ pravda.

BTW: Ja a Ferin sme svoje bodové maximum (za jednu súťaž) z minulého roka tento rok ešte neprekonali (ale dosiahnuté už je :) ). Adrian prekonal o 3b a Cacovi chýbajú do dosiahnutia 2b. :happy1:

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 20:49 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

ale ved taký je trend vo všetkom.
bývanie je drahšie
autá su drahšie (snad benzin a nafta, ale cena aut nejako klesa... edit mod.)
a aj naša streľba je drahšia a bude este viac.
nebedákam. som rád že dosiahnutie mojho prvého PCP tretieho miesta je omnoho tažšie ako bolo doteraz.
ako som uz dávno písal som súťaživý typ a potrebujem prehrávať aby som vyhrával.
he he možno sa už do konca roka nepodarí.

PoslaťNapísal: 25 Apr 2011, 21:25 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Co je to SF na optike? Ja riesim ine problemy. Napr.: na 50 cielov som vystrelil 46 diaboliek, alebo az pri drevenom moste som prisiel na to, ze strielam so zvecsenim 16x a pouzivam tahak na 10x. Az zvladnem taketo veci potom uvidite. :mdr1:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 95 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 4 hostia