Co sa tyka bodovania, tak sme strielali kazdy den 3 tratove linie. Spolu to bolo 25 stanovist a na kazdom stanovisti boli 2 ciele. Vzdialenosti boli od 8 m do 60 metrov. Kazdy den sme boli v inej farebnej skupine. Ja osobne som bol prvy den v cervenej, druhy den v bielej a treti den v zelenej skupine druzstiev. Tak boli riesene aj jednotlive stanovistia - cervene, biele a zelene. Ani jedno stanoviste si za celu sutaz nesiel 2 krat. Vzdy si mal ine stanoviste. Boli usporiadane vedla seba. Napr. Cervene c.2, vedla bolo biele c.2 a dalej zelene c.2. Potom nasledovali cervene c.3, biele c.3 a zelene c.3 atd...
Bodove maximum bolo kazdy den 50 bodov, cize spolu za 3 dni 150 bodov. Podla vysledkovej listiny sme dopadli (hlavne ja) velmi biedne, ale aj keby som bol posledny, tak ten zazitok z celych pretekov je pre mna obrovsky.
Strelci na prvych miestach boli naozaj fachmani a mali to uz rokmi natrenovane. Sam som mal v skupine anglicana, ktory sa tomu venuje uz roky a strielal v kancelarskom obleceni, bez akychkolvek doplnkov a specialnej vystroje velmi dobre, napriek tomu skoncil niekde v strede bodovacej listiny.
Inak , pripadali sme si ako "chudobna sestra z Vychodu" vzhladom k nasim moznostiam, vybaveniu a podpore, pripadne sponzoringu. Samozrejme sme sa nemohli ani len porovnavat s tymami, ktore mali zaplatenu cestu lietadlom, ubytovanie v 5 hviezdickovom hoteli a prenajate auta, pripadne dokonca zaplatene diety a reprezentacny prispevok. My sme si bohuzial platili takmer vsetko sami, (cest malym vynimkam) a tak som rad, ze sme sa vobec mohli takejto skvelej akcie zucastnit.
Lokalita bola nadherna, mohli by ste tam celu sezonu usporaduvat sutaze FT a HFT a nikdy by ste nemuseli stavat trate na tom istom mieste 2x. Nieco take by sa nam urcite zislo.
Ziskali sme mnozstvo kontaktov a vdaka nasim odznakom , ktore sa mimochodom rozchytali za par minut (100 kusov), sme spravili celkom slusnu reklamu pre nas. Tych par kusov, co sme si stihli odlozit, sme pouzili ako vymenny artikel medzi jednotlivymi krajinami, kde sa ako som si vsimol, uz tradicne vymienali odznaky medzi tymami. Dobre, ze sme si dali urobit tie tricka, siltovky a polokosele s narodnymi znakmi, hned nas lahsie identifikovali, ale to bolo samozrejme u vacsiny tymov. Boli aj taki, co mali cele chrbty olepene logami sponzorov, pripadne cele narodne tymi mali robene oblecenie na mieru dokonca s vlastnymi menami na siltovke, tricku a vetrovke. Celkom sme sa zblizili s Rusmi, samozrejme Madarmi, Litovcanmi a inymi "kolegami". Prijatie Madarmi bolo velmi srdecne a priatelske, radi sa nas ujali a pomohli s pripadnymi dotazmi a upresneniami.
Oficialna cast bola hovorena anglicky a madarsky.
V tymoch sme kecali rukami , nohami a medzinarodne - s kazdeho jazyka nieco.
Ale vzdy sme sa dohovorili a celkom sme sa aj zabavili a nasmiali. Bolo to fajn, odporucam vsetkym. Najprv som mal pred tym velky respekt, ale trema casom opadla a bolo to ako na nasej sutazi.
Velmi prijemna atmosfera.