Este by som mal otazku k pravidlam FT uverejnenym na tejto stranke. Zdaju sa mi prilis prisne, co sa tyka pouzivanie viacrannych (opakovacich) vzduchoviek. V inych pravidlach (pozeral som anglicke, ceske, prelozene madarske) som nenasiel ustanovenia okolo nabijania jednotlivych diaboliek do zasobnika, o vyberani zasobnika a podobne. Myslim, ze by stacilo napisat, ze pri prechode medzi stanovistami musi byt zbran ponechana nenatiahnuta t.j. v stave po poslednom vystrele, v pripade samonabijacich aj vzdy zaistena. Bez natiahnutia bicej pruziny to nevystreli, ani v hlavni nebude diabolka. Vyberat a vkladat zasobnik je v principe nebezpecnejsia manipulacia, lebo u niektorych zbrani moze dojst k nechcenemu natiahnutiu bicieho mechanizmu. Navyse sa predide stavom, ked zbran vystreli naprazdno v dosledku nepresnej polohy zasobnika naplneneho jednou diabolkou, co urcite nastve, kedze sa takyto vystrel pocita za nezasiahnutie terca. Nie kazdy ma jednoranny FT special, v strednej cenovej kategorii je vacsina zbrani viacranna.
_________________ Evanix Blizzard, AR6, U850 Hunter, DU-10 Condor, 2x HW97k, HW100, Daystate GP, Ripley AR5s, Anschütz 9003, Gamo PT-80 kukam cez 3x Big Nikko, Optisan 8-32, Walther 6x, Visionking 4-48x65, FireWolf 3-9 x32AO Diktátor Národného FT centra v Limbachu, nafúkaný /na 200 barov/ manager pecenych klobasok a kvapalnych elektrolytov
|