Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 18:41

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 320 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 21 Jún 2011, 17:29 
nováčik
nováčik
Obrázok užívateľa

Bench rest píše:
-67- píše:
Tak priateľu toto už dávno neplatí.Dokázali vyrobiť stíhačku 5.tej generácie...Tieto majú len USA a v Rusku len zalietávajú prototyp,takže tak...Sory za OT. :merci:

-67- nič v zlom ale s týmito informáciami musíš ísť sem http://www.profipilot.sk/forum my sa tu zaoberáme iba "prízemnými" vecami typu PCP a príslušenstvo.

TO.Ben rest:veď práve preto som tam napísal Sory za OT.Ale musel som reagovať,keď niekto napíše "hovädinu"o krajine a ľuďoch v nej o ktorej nemá potuchy,okrem toho tiež celkom OT.Nič v zlom. :faché3:

PoslaťNapísal: 21 Jún 2011, 18:03 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Tak som troška pátral v manuále od Falconu a robia to klikanie aj v metrickej sústave tzv. MRAD (foto na ich stránke) čiže jeden clik 1/10 MRAD. Takže jeden MRAD na vzdialenosť 50m robí 5 cm posunu zámerného bodu a 1/10 MRAD (jeden clik) ti zámerný bod posunie o 5 mm. Pre porovnanie a pre "večných poučovatelov" jedno MOA ti na 50 m posunie zámerný bod len o 14mm a to znamená že 1/8 MOA (jeden clik) na 50 m ti posunie zámerný bod iba o 1,75 mm (pri 1/4 MOA 3,5mm) čo je oproti MRAD citlivejšie. V dávnej minulosti tieto optiky na gunshopfóre (CZ) dosť vychvaľovali ale prečo, to mi dodnes nieje jasné.

PoslaťNapísal: 21 Jún 2011, 18:25 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

-67- ja nie len že neviem nič o ľuďoch čo žijú v Čínskej ľudovo demokratickej republike (čo vyrábajú to vieme, všetko od zábavnej pyrotechniky až po stíhačky) ale ja dokonca neviem ani čo je OT. Ja sa totižto zaoberám...............už neviem ani to,ale určite nejakými hovädinami. :hehe:

Ale k téme čo ma na tom Falcone irituje je že vežičky má v metrickej sústave a paralaxu v yardoch a nie v metroch, taký mačkopes. Jasné že na kolese si to aj tak ociachujeme v metroch ale úprimne podla mňa je to h......a. Keď raz niečo chcem vyrobiť v metrickej sústave tak komplet.

PoslaťNapísal: 21 Jún 2011, 21:24 
nováčik
nováčik
Obrázok užívateľa

No chlapi keď tu sledujem tie Vaše dilémy s čínskymi optikami,nechápem prečo ich kupujete.Pri cenách 1000-1700alebo i viac čo dáte za PCP a pravidle,že optika by mala byť aspoň polovica z ceny ak nie v plnej výške ceny zbrane,mohli by ste si kúpiť IOR alebo meoptu.Len koho by ste tu potom hanili... :merci: Pre neználkov:OT-Od Témy-niečo čo sa danej témy či vlákna netýka... :hurt2: :langue1: Nič v zlom el diktátor...

PoslaťNapísal: 21 Jún 2011, 22:53 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

ved je to uplne jedno.
ako pises koleso na paralaxe si kazdy sam popíše a vežičky aj keby žiadnu mieru nemali.
naklikám a strelím. a je mi jedno čo je tam popisané.
veci si treba zjednodušovať a nie naopak.

PoslaťNapísal: 21 Jún 2011, 23:23 
vo výslužbe
vo výslužbe

-67- píše:
No chlapi keď tu sledujem tie Vaše dilémy s čínskymi optikami,nechápem prečo ich kupujete.
To že sa o nich bavíme ešte neznamená že ich kupujeme, alebo že ich budeme kupovať. ;-)

Ivco-Ivan píše:
ved je to uplne jedno.
ako pises koleso na paralaxe si kazdy sam popíše a vežičky aj keby žiadnu mieru nemali.
Jedno by to bolo iba v prípade že je to klikanie presné. Ak sa ale nenamáhali urobiť ani poriadny popis tak pochybujem že by si dali záležať na presnom kliku. IMHO

PoslaťNapísal: 22 Jún 2011, 01:10 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

ved aj ja viac verím metóde prenášania ako klikaniu.
Robo mi síce povysvetloval všetko ako vovnutri funguje aj obrázky dodal. no presnosť uz zalží len na vyrobcovy.
a ono to rovnako nepresne vyrobia v metroch ako aj v míľach, a tak isto aj v tých klikoch....... :lol:

PoslaťNapísal: 22 Jún 2011, 11:50 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Priznám sa že naozaj som nevedel čo je OT, tak dík letecký odborník -67-. A ja čínu mám, aj som vždy mal, a v pohode, a možno ju budem mať zase (Hawke) :langue2:

PoslaťNapísal: 22 Aug 2011, 10:23 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Pred par dnami sa na Deal Extreme objavila celkom zaujimava optika tvariaca sa ako Leupold Mark4 http://www.dealextreme.com/p/profession ... 82648#open full view

Je iste ze Leupold to nie je, ale vacsina tychto cinskych klonov nema az tak daleko k originalu, ako maju ich ceny.
Za 55eur by to mohla byt celkom zaujimava HFT optika.

PoslaťNapísal: 22 Aug 2011, 19:30 
senior
senior

-67- píše:
Pre neználkov:OT-Od Témy-niečo čo sa danej témy či vlákna netýka... :hurt2: :langue1: Nič v zlom el diktátor...

no zasa az taky borec nie si! :malin1:
sice si Zdenovi podstatu pismen OT vysvetlil spravne - ale OT nevzniklo ako skratka slov "Od temy" , ale slov "Off topic" - mimo temy :contrac:
Lebo ak by to bolo - od temy - tak tomu by asi na celom svete nerozumeli
Ale toto si ty urcite vedel! :pleur3:

+ jedna krásna fena Brita

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 320 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 32  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť