Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 22 Dec 2024, 18:27

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 304 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 17:54 
vo výslužbe
vo výslužbe

Lenže Sightron nevyhovuje potrebám FT.
Modelu 10-50x60 pri max zväšení paralaxa spolahlivo funguje až od cca 15-20m. To hovoria tí čo ho skúšali.
Navyše neviem o žiadnom strelcovy FT (ani v zahraničí) ktorý by túto značku používal.

PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 19:14 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

Údajne sa dá paralaxa upraviť. V zahraničí tomu nadávajú "Reparallax". Asi najznámejšia optika čo poznám je BE 3200 10x40. Ale dobre tomu nechápem, keďže sa plnia plynom a pri tej úprave sa pootočí prstenec a posunie šošovka v predu. Akože neunikne nič. Alebo to asi robia odborne v servise? Na GS fóre si to aj niekto robil doma práve na BE.

PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 20:12 
vo výslužbe
vo výslužbe

Nie neunikne.
Mal som 3200-vku 10x40 a točil som ;-)

Ináč ak sa všetko podarí tak budeme mať na SK prvý Diamond s paralaxov od 7,5m... :super:

PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 20:34 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

Už sa teším :clap:

PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 20:58 
veterán
veterán

nuž čo sa dá robiť... kvôli takto úzko profilovému športu akým FT je (v porovnaní s celou streleckou komunitou) asi žiadny výrobca nebude vyrábať drahé sklo... pre pár bláznov, asi sa im to neoplatí... aj ked si myslím že ak by vyrobili niečo do 1000 € s vyhovujúcimi parametrami (to už by sa malo dať) tak by to išlo na odbyt ako teplé rožky...

parametre optiky by ani nebolo treba meniť skôr s tým sidefocusom treba pošpekulovať a dostať ho mimo osi komínkov... asi ako to má hawke a falcon... aj ked na sidewindroch už to nepoužili čo je škoda... na 15 cm kolečku by bolo medzi 30 - 50 m snád aj 5 cm... celkom by ma to zaujimalo ako je to technicky riešené a tá stredová kocka je raz tak velká ako u iných puškohladov... asi im riešenie all in one viac vyhovuje... kto vie...

aj na falcone je vidieť že medzi 30-50 m je kvôli tej vysunutej paralaxe velky priestor...

http://airgunbuyer.com/ecommerce/large/ ... ffp600.jpg

nuž puškohlady vyrábajú väčšino pre ostré zbrane a polovníkom alebo benchrestákom je jedno či ukazuje toľko alebo onakoľko metrov... zaostria a strelia... neriešia balistiku ako vzduchovkári na 50 metroch...

PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 21:35 
vo výslužbe
vo výslužbe

To madbugie nieje to tak úplne pravda že nikto pre FT nebude vyrábať drahé a kvalitné sklo.
Veď máme špeciál Schmidt & Bender 12,5-50x56 FT a ten je aj drahý, aj kvalitný a aj špec. na FT.
A máš jednoznačne pravdu že ak by bolo niečo podobné za cca 1000 éčiek išlo by to ako teplé rožky ku ktorým dávajú maslo grátis :super:

PoslaťNapísal: 04 Júl 2011, 22:23 
junior
junior

To madbugie paralaxa sa dá upraviť ako píše caco,prebral som to z jedným starším pánom vyučením v meopte ale neni to vždy vhodné upraviť(prestavili sme paralaxu z nekonečna na 50m),spomenul si falcon, má nový model práve z označením FT na zahraničných fórach ho prirovnávajú k Diamondu

PoslaťNapísal: 05 Júl 2011, 07:06 
veterán
veterán

pejag ja som nemyslel upravu vzdialenosti paralaxy to sa dá upraviť pootočením prednej šošovky...

ja som myslel úpravu celého mechanizmu ako spôsobu fungovania... (neviem nevidím dovnútra puškohladu) väčšina puškohladov má stredovú kocku v ktorej sú všetky 3 komínky - windage, elevation a SF v jednej rovine ale je zopár puškohladov ako niektoré falcony a hawke a možno aj iné ktoré majú tú stredovú kocku vlastne kvader raz tak velky a SF je oproti osi kominkov posunuty o cca 2 cm a tam býva väčší rozsah ostrenia hlavne v pre nás kritickej oblasti 30 - 50 m a zužuje sa to až pri 75 - 100 m oproti komínkom v osi kde je velký rozsah medzi 20 - 30 m a zužuje sa to pri 30 - 50 - 75 m

myslel som konštrukčnú úpravu... neviem ako je to pracné a či ale kedže sa to robí tak by to snad nemal byt pre výrobcu upraviť konštrukciu snad až taky problem...

no a čo sa toho našeho špeciálu SB týka... neviem či tuším šporotovec z GS ho testoval a bol sklamaný z technického prevedenia (ale on je fakt velky vrtak) že treba to upnuť do pevneho stojanu a že by sme sa čudovali ako aj rôzne iné velmi drahé puškohlady "tancujú"... ako som už spomínal sústava 10 skiel uložená v cca 3 posuvných mechanizmoch na priestore pár milimetrov je z pohladu strojárskej pevnosti velmi "nestabilná" a vôle sa bohužial sčítavajú v pozitívnom smere (čiže rastú)...

PS: myslíš ten mýtický FAlcon ktorý ešte nikto nikde nevidel... tak ako aj MTC Taipan teraz tuším ide ponúknuť 10-50x60 (kopiruju diamond) ale z prvých fotiek bolo vidno že paralaxa medzi 30-50 m bola na nom brutálne malá... preto dodávajú ako štandard 150 mm koliesko ale neviem či na nom bolo 20 mm na túto vzdialenost... čiže je to ako u foťákov... ženú sa za MPx ale optika je mizerná a tuto naopak ženú sa za optickými parametrami zväčšenia ale paralaxa je naprd...

PoslaťNapísal: 05 Júl 2011, 08:55 
vo výslužbe
vo výslužbe

On ten sportovec si aj do podpisu dal že "mistr" a tuším žiadny "mistr" nikdy nebol :mdr1: :mdr3:

MTC Taipana 10-50 už niekdo na zahr. fóre mal v rukách a prirovnal ho k štandartným MTC puškohladom takže asi stojí za prd :happy1:
Na Falcon T50 10-50 je test na juhoafrickom fóre a ohodnotili ho ako špičkovú optiku tesne pod Diamondom.

PoslaťNapísal: 05 Júl 2011, 20:49 
mazák
mazák
Obrázok užívateľa

madbugie píše:
pejag ja som nemyslel upravu vzdialenosti paralaxy to sa dá upraviť pootočením prednej šošovky...

Trochu OT, ale pls možete nám (mne) neznalím objasniť v čom spočíva táto úprava? - v príslušnom vlákne. :super:

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 304 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 31  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia