Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 24 Dec 2024, 18:52

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 08:04 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Napad na zalozenie tohto vlakna mi vnukol Tomcat na inom fore. Sem by sme mohli pisat pripomienky, napady, co by sa mohlo zlepsit na sutaznych stretnutiach. Co robit lepsie, inak. Novacikovia by mohli napisat ich prve pocity, co sa im pacilo, nepacilo, ci pridu zas, alebo nie. Ludia ktori sa nezucastnili ziadneho, alebo jedneho, dvoch stretnuti by mohli spomenut dovod, pripadne za akych podmienok by sa zucastnovali. Pripomienkovat by sa mohli navrhy novych lokalit. Proste co koho napadne, nieco na sposob chatarov, chaluparov, ale k jednej teme.

Sam som zvedavy ci sa podari nejaka konstruktivna debata.

Prosim neriesit pravidla a ich pripadne zmeny, na to nie je toto vlakno urcene!

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 08:05 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Tak ja zacnem.
Neuvazuje sa do buducna s viackolovou sutazou, pocas trojdnovky (napriklad trojkolovou) nejake Majstrovstva Slovenska, alebo Grand Prix Slovakia? Napriklad dve kola v sobotu, jedno v piatok, alebo v nedelu, alebo po jednom kole v piatok, sobotu, nedelu. Vysledky zo sobotneho ranneho preteku by sa mohli zapocitat do FT ligy. Ako celok by to bol samostatny pretek.

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 09:08 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

O tejto veci uz uvazujem dlhsie. Chcel som to predostriet na nejakej trojdnovke, kde je viac ludi, ci by bol zaujem. Myslim, ze by bol. Treba vsak brat do uvahy, ostatne aspekty, ako su lokalita, ubytovanie, doprava, atd... Tiez by to trochu islo do financii (3 dni ubytovania, strava, PHM...) , co by nemuselo kazdemu vyhovovat a mozno by si niekto musel vziat aj dovolenku.

Napad je to dobry. Nejake Grand Prix Slovakia v FT by som urcite bral. :)

Jednu lokalitu na sutaze mam uz u nas vytypovanu. Ked nebude prsat, pojdem to pofotit a popisem Vam to. Je to strelnica v Roznave. Minule sme to s Igim pozerali, ked sme tam strielali a vyzera to celkom dobre. Avsak iba za dobreho pocasia. :)

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 13:56 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

ja som nezavisle s vedomim ze Benchrest to uz raz v minulosti spominal, dospel cestou domov z Medzibrodia k podobnemu ak nie totoznemu nazoru ako on, ale kedze sa to ciastocne tyka prave aj pravidiel, a v prvom prispevku je jasne napisane ze to treba riesit inde, tak to sem pisat teda nebudem :-D

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 14:12 
expert
expert
Obrázok užívateľa

A co tak rovno FT maraton, alebo 24hodin FT ? :D
Ja by som tiez prijal aj viackolovu sutaz pocas jedneho vikendu - precestovat aspon 600km a 50x vystrelit sa mi zda dooost nerentabilne. Urcite by to chcelo dobre rozvrhnut, aby medzi kolami bol cas na oddych a obed. Kludne nech sa striela aj na tu istu trat - vzdialenosti si aj tak nikto nebude pametat. Mozno by bolo fajn rozlosovat nanovo skupinky aby sme si pokecali (porovnanali techniku) aj z ostatnymi. Za seba mozem povedat, ze v druhom kole by som podaval urcite lepsie vysledky, kedze v prvom kole sa obycajne prvy stlpec rozstrielavam, lebo vela casu na trening nemam.

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 14:21 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

:) FT maratoooooon - to znie dobre. :) A este viacdnovy. :)

... Robo, darmo citas tieto riadky, najblizsie si uz prid zastrielat. :mrgreen:

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 14:42 
veterán
veterán
Obrázok užívateľa

Adrian, čítať to tu musím aby som nestratil prehľad... :hehe:
To čo mám doma už absolútne nevyhovuje na FT súťaže a ani mne samému sa už súťažiť akosi nechce ale ak bude zraz (súťaž) v blízkom okolí alebo nejaké HFT tak sa určite prídem pozrieť. ;-)
Aby som nebol úplne OT, tak aj ja sa (už ako divák) prikláňam k myšlienke Bench resta ktorú tu načrtol Tomcat...

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 16:46 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Ten maratón by mal ako vyzerať. Že napríklad v sobotu doobeda jedna súťaž a poobede druhá? Alebo že napr. v sobotu jedno kolo a v nedelu doobeda druhé? Tak si to predstavujete. To by bolo super, to by aj angláni kukali ako puci, ale piatok by som na súťaženie vylúčil, to je každý unavený z cestovania. Ja si myslím že naozaj netreba ani posúvať sklopky, stačí prehodiť povinné polohy z jednej na druhú trať a bude to hneď premiešané. A to že vzdialenosti si nikto aj tak nepametá ako Igi povedal je pravda. Pri rozstrele v Medzibrodí som si ani za toho boha nevedel spomenúť ako sú tie sklopky na st. 11 ďaleko.
Voľajaký Fero a ani pušku nemá (na ceste) a hen aký super nápad :hehe: a Robko ty už prestaň strielať tých mamutov a vráť sa k nám je nám smutno bez teba :hello: .

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 17:05 
nováčik
nováčik
Obrázok užívateľa

No, nechcem Vám tu do toho moc kecať, ale neuvažovali by ste rozšíriť súťaže i na benchrestovú vzduchovkovú súťaž?

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 17:33 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

ok3kxf píše:
No, nechcem Vám tu do toho moc kecať, ale neuvažovali by ste rozšíriť súťaže i na benchrestovú vzduchovkovú súťaž?

Na to by bola najvhodnejšia strelnica (50 m), stoly, stoličky, benchrestové stojany atď.(no many) Kedysi sa nad tým Caco aj zamýšlal ale my sa špecializujeme a hlavne ideme smerom FT. (už aj HFT sa nestriela) Ja to osobne strielam (BR) ale len tak pre seba a hlavne preto lebo mám na to vytvorené podmienky ale os. si myslím že väčšinu by to nebavilo. Tu sú strelci čo majú v krvi FT, a to má veľké čaro ktoré spočíva v 50x iná vzdialenosť cieľa,poloha strelca a to v dis. BR nieje, tam máš konštantnú vzdialenosť a štandartné sedenie čo je svojím spôsobom nuda. Všetci tu máme špeciály na FT prípadne HFT a možno 2 ks. sú použitelné na BR, a aj tie majú pažbenie FT.
ok3kxf a ty osobne vlastníš PCP pušku na disciplýnu bench rest? Ak áno tak akú? Rád by som si taký špeciál kukol.

Naposledy upravil Bench rest dňa 26 Júl 2011, 17:39, celkovo upravené 1

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia