Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 25 Dec 2024, 07:44

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 23:02 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

So Simonou sme absolvovali prvu FT sutaz tento rok v Stefanovej, teda sme tiez novacikovia. Nahovaram aj syna, ale strelba mu nic nehovori.

PoslaťNapísal: 26 Júl 2011, 23:09 
nováčik
nováčik
Obrázok užívateľa

Ako som už niekde na fóre spomínal, že streľbe sa už venujem cca dvadsať rokov. Je pravdou, že inému kalibru, ale atmosféra a čaro na takýchto podujatiach je zhruba rovnaká. Je tomu asi dva roky, čo som oprášil starého koníčka z detstva a objavil nejaké to fórum o vzduchovkách a tak ma to nakoplo nanovo. :idea:
Jedného preteku na Čingove som sa zúčastnil a bol som milo prekvapený, ako to funguje a fandím ľuďom, ktorí to organizujú. Počasie trochu špatilo, ale inak super atmoška a príjemní ľudia. Vtedy som to bral, ako pokus, čo bude. Výsledok ? Bol som odhodlaný sa tomu venovať viac, ako si len zapukať s kamošmi na strelnici. Ako to už býva, nie je všetko tak, ako si to predstavujeme. :nono: Najväčší problém z mojej strany je vzdialenosť a tomu prislúchajúce náklady. Určite a rád by som sa zúčastnil nie jedného stretnutia, ale budem musieť vyriešiť dopravu.

IŽ 38, kal. 4,5

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 00:52 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

Môj prvý kontakt s FT bola veselá česká sklopka :) a popri tom krásne leto na cestách po ČR.
Druhý krát Vígľaš kde som bol hneď aj prvý :-D a v noci prekvapenie, HFT s baterkami. Takže sa nedalo inak len si to všetko obľúbiť.

Problém, ktorý sa však často skloňuje je doprava. Aj ja sám ho neustále riešim. Dá sa povedať, že ani tak nie z finančného hľadiska ako čisto z časového. Raz sa niekde objavil rozumný názor, že by bolo na čase sa dohodnúť na pevných lokalitách, orientovaných viac k stredu hlavne čo sa týka V a Z časti SR.
Napr. také Sládkovičovo mi už prišlo dosť od ruky pre východ a naopak úplne pod nosom dokonca aj pre Viedeň. Chcelo by to teda určiť lokality minimálne 80km od V a Z konca republiky.

Potom ak by som mal zaloviť v pamäti tak štartovné 8€ je druhý problém čo by som riešil ako začiatočník. Navrhujem preto umožniť novému záujemcovi nejaký ten bezplatný závod. Patrične túto úľavu to aj spropagovať v propozíciách (pri 7. kole som ich ani nevidel). Sú to maličkosti ale je to správny krok.

A facebook tam to žije :). Je to dobrý prostriedok aspoň na prvotný impulz, ktorý podnieti záujem o dianie vo svete našich presných vzduchoviek. Ľudí z okolia rád štengrujem rečami aký som dobrý, ukážem im trofeje a aj si to neraz rozdáme ako chlapi. Ale nech skúšam akékoľvek finty, tak v zápale streľby sa aj sľúbia ale potom ich niečo odradí :/.

To je asi všetko.

Á predsa ešte niečo. Trate o kúsok menej náročnejšie. Viem, že je to výzva skoliť zajaca na 50m, potom na 45m a ďalšieho na 47m. Ale čo si budeme. Trafiť sa je už o dobrej paralaxe a štipku aj o náhode a ak navyše dobre fúka tak aj malá lotéria. Radšej by som uvítal využívať maximálny povolený počet prikázaných polôh a aj redukované killzóny do 35m. Myslím, že sa ani po takomto opatrení nenastrieľa 100% výsledok. No z pohľadu "skúsených" strelcov je to viac športové, viac o know how. Viem, že realita na trati je iná ale takto zvyčajne reagujú ostrostrelci keď im ukážem polohu v sede. Oni teda ani neveria, že vzduchovka dostrelí 50m :-D preto ich neriešim. Ale je to hlavne o tom aby sa strelci necítili v obrovskej nevýhode ak majú slabšie puškohľady.

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 06:10 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

vcera som tu napisal prispevok a dne s tu nieje. :?:

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 06:28 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

... hmmmm , o tom nic neviem.

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 09:33 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

ani ja, poslednu dobu na fore uz nic nemazem nech je to cokolvek, cize ak tu miznu prispevky, chyba je asi inde...

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 12:46 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

v skratke som pisal ze neviem aku mam vybavu ale z mojho pohladu je jedno co strielam ci FT alebo HFT.
a ze na jeden den je vela 100bodova sutaž. bolia ma oci z tolkeho sustredenia sa.
ale pocas dvoch dní nieje problem. ale v tom pripade je problem u mna s dovolenkou.

a ze z mojho pohladu ci FT alebo HFT je otazka skvor asi nie vo vybave ale v lenivosti natrenovať si HFT lebo je pri nom treba viac trenovať a to sa Vám nechce-niektorím.

a ze dobre je vlakno o napadoch a nazoroch ale co strelec to iny nazor.

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 12:55 
Sponzor webu
Sponzor webu
Obrázok užívateľa

.... dakujeme za poucne slova. :)

ŠSK Gemerská Poloma: http://www.ssk-gemerskapoloma.sk
Športová streľba: http://www.sportovastrelba.sk

PoslaťNapísal: 27 Júl 2011, 14:44 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

nie ved len svoj nazor pisem ako ostatní. ;)

PoslaťNapísal: 14 Aug 2011, 16:14 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Je mozne si bodovaciu listinu zo sekcie Dokumenty/Download vypisat doma na pocitaci a nasledne vytlacit? Samozrejme si tam pred tym upravit nazov, lokalitu a datum, ak to vo vzore nebude aktualizovane. Strasne ma to nebavi vypisovat a uz ani sekretarke sa nechce.
Ak to bude povolene, tak kto mi posle co mu tam mam nepisat, tak mu to vypisem, vytlacim a prinesiem na sutaz. Od radosti.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 2 hostia