Môj prvý kontakt s FT bola veselá česká sklopka
a popri tom krásne leto na cestách po ČR.
Druhý krát Vígľaš kde som bol hneď aj prvý
a v noci prekvapenie, HFT s baterkami. Takže sa nedalo inak len si to všetko obľúbiť.
Problém, ktorý sa však často skloňuje je doprava. Aj ja sám ho neustále riešim. Dá sa povedať, že ani tak nie z finančného hľadiska ako čisto z časového. Raz sa niekde objavil rozumný názor, že by bolo na čase sa dohodnúť na pevných lokalitách, orientovaných viac k stredu hlavne čo sa týka V a Z časti SR.
Napr. také Sládkovičovo mi už prišlo dosť od ruky pre východ a naopak úplne pod nosom dokonca aj pre Viedeň. Chcelo by to teda určiť lokality minimálne 80km od V a Z konca republiky.
Potom ak by som mal zaloviť v pamäti tak štartovné 8€ je druhý problém čo by som riešil ako začiatočník. Navrhujem preto umožniť novému záujemcovi nejaký ten bezplatný závod. Patrične túto úľavu to aj spropagovať v propozíciách (pri 7. kole som ich ani nevidel). Sú to maličkosti ale je to správny krok.
A facebook tam to žije
. Je to dobrý prostriedok aspoň na prvotný impulz, ktorý podnieti záujem o dianie vo svete našich presných vzduchoviek. Ľudí z okolia rád štengrujem rečami aký som dobrý, ukážem im trofeje a aj si to neraz rozdáme ako chlapi. Ale nech skúšam akékoľvek finty, tak v zápale streľby sa aj sľúbia ale potom ich niečo odradí
.
To je asi všetko.
Á predsa ešte niečo. Trate o kúsok menej náročnejšie. Viem, že je to výzva skoliť zajaca na 50m, potom na 45m a ďalšieho na 47m. Ale čo si budeme. Trafiť sa je už o dobrej paralaxe a štipku aj o náhode a ak navyše dobre fúka tak aj malá lotéria. Radšej by som uvítal využívať maximálny povolený počet prikázaných polôh a aj redukované killzóny do 35m. Myslím, že sa ani po takomto opatrení nenastrieľa 100% výsledok. No z pohľadu "skúsených" strelcov je to viac športové, viac o know how. Viem, že realita na trati je iná ale takto zvyčajne reagujú ostrostrelci keď im ukážem polohu v sede. Oni teda ani neveria, že vzduchovka dostrelí 50m
preto ich neriešim. Ale je to hlavne o tom aby sa strelci necítili v obrovskej nevýhode ak majú slabšie puškohľady.