kedze som par dni uvazoval, ze vymenim mojho Bushnell-a 3200T 5-15x40 a hladal som nahradu, tak tiez poviem co mi chyba u Delty.
-predna paralaxa ja len o zvyku a udajne je toto riesenie aj lacnejsie a odolnejsie. je to fajn
-IBAŽE!!! ak by to bolo na vzduchovky tak by som cakal paralaxu iba od 8m do cca 70m podrobnejsie pretoze viac nevyuzijem
-dalsi problem je IBA 14x zoom co akoze vobec nestaci na presne urcenie vzdialenosti takze ta jemna osnova je tam vazne zbytocna. (24x a nema to chybu)
-asi preto vyrobcovia tak natlacia tie rozostupy od 30m do nekonecna. lebo aj tak sa tu uz ostrost pri 14x zoom nemeni a neviem merat vzdialenost.
-vezicky som si oblubil mne sa pacia ale co naklikam ked neviem zas zamerat tu vzdialenost 40m vs. 50m a na druhej strane od 15m do 25m netreba klikat vobec
Tolko ohladne FT
HFT tam je to jedno. Zoom postacuje a 14x robi optiku zaujimavejsou aj pre hobby strelbu. Pri HFT ma premyslena osnova potom svoje vyhody. ale zas vezicky su pri tejto discipline zbytocne.
Moje stanovisko:
na FT urcite nie ani na pruzinovku ako je AAPS by som ju nedal. jediny parameter ma nepresvedcil
. Pri 14x zoome nevyuzijem ani osnovu a ani vezicky pretoze nezistim vzdialenost dostatocne presne. (jedine podla kill zony 4cm a jemnej osnovy ako pisu na polskom webe) ale ja si radsej klikam vezickami no.
na HFT je ako stvorena. mozno to podsvietenie by bolo fajn ale o kolko by sa to predrazilo na takej zlozitej osnove netusim. Vezicky mozno trosku zbytocne nadniesli cenu. vazne netusim naco tam su ked to ma iba 14x zoom (aj ked ho pri HFT nevyuzijem). Pod 15x zoom su vseobecne takticke vezicky blbost.
ale to je moj nazor. zatial mi to nevyhovuje. bude to tym, ze som v tom este lama
a pouzivam jednoduchsie sposoby strelby.