Samozrejme že som si prečítal všetky tie príspevky o tom aký je na ho.no, aký to je shit a pod.
Ale tiež som véééélmi vela vykecával s tými, ktorý ho stále majú a pýtal som sa ich prečo ho stále používajú, keď sú na neho také brutus negatívne ohlasy. A moje rozhodovanie či kúpiť alebo nekúpiť trvalo presne jeden rok (pozrite dátum prvého príspevku
)
Argumentácia majitelov bola jednoduchá a hlavne logická. V skratke - tí čo ho predali boli takpovediac netrpezlivý. Celé to je o "disciplíne" a o trpezlivosti. Samozrejme jeho citlivosť na zmeny tepla je holý fakt a v podstate som zmierený, alebo počítam s tým že v priebehu tejto ligy sa asi pár krát pomýlim aj ja a môj bodový zisk rapídne klesne.
Dosť kecania. Tu je pár faktov:
Kvalita skla: absolútne dokonalá -porovnanie s BN viditelný rozdiel aj pri slnečnom dne. Priepustnosť svetla je 98% zatial čo pri big nikku bola nameraná priepustnosť pod 80% (udáva sa 82-85%) - nepýtajte sa ma ako. toto mám od takého malého šialenca/vedátora
Včera v pološere som na mojom tmavosivom múre na cca 45m počítal pavúkove nohy
Meranie: do 25m takmer po centimetroch!!! od 30 vyššie bez problémov po metroch (zo začiatku aj po polmetroch)!
Zorné pole: pri zväčšení 50x asi 1,5x väčšie ako u Big Nikka!!!
Chod paralaxy: proste fantázia
Klikanie: ide dosť z tuha no klik je max výrazný a jasný. Točítko elevácie nie je možné pretočiť
Zatial tolko.
Samozrejme nemienim ho nijako glorifikovať. Čo som napísal sú moje postrehy (Mal som obe optiky Big N aj SB vedla seba na stole celú nedelu a aj v pondelok ráno a striedavo som čumel do jedného a do druhého) teda okrem tých drístoch o percentách. Ak sa mi nebude s ním dariť tak to aj nahlas poviem a demonštratívne si omlátim hlavu o stenu