riešim takú montážnu dilemu...
spojenie ocelové púzdro, duralový puškohlad a ocelové/duralové/1 či 2 dielne montáže a ich vzájomné spojenie do obdlžnika a rozdielna rozťažnosť materiálov...
u PCPčka tento problém relatívne odpadá... základna zbrane je duralová, montáže duralové, puškohlad duralový... všetko relatívne "hraje" spolu... u pružiny je to ale spojenie ocel /dural... logicky mi z toho vychádza že použiť na ocelové púzdro jednodielnu duralovú montáž aby deformácie prebiehali medzi jednodielnou montážou a púzdrom a puškohlad by mal byť relatívne odizolovaný... a:
Prosport - rybyna dlhá kolko len chceme - OK
Hawke Eclipse 30 SF - stredová "kocka" má niečo okolo 6,5 cm = problém s 10 cm jednodielkami... potreboval by som tam cca asi 13 cm
jedno riešenie by samozrejme bolo BKL 360ka s jednoduchými okami... len tá cena... 80€
druhé riešenie by mohlo byť lišta 11mm/weaver a weaver nízke alebo stredné oká (ale toto bude už vyššie od hlavne...)
ale našiel som možno zaujímavé riešenie Hawke Special Extended (N. V Mount) ak som dobre pochopil malo by to byť dokonca nastavitelné na eleváciu ? vpredu je to na čape a nastavím a utiahnem... tu nejake foto
pozná to niekto, má to niekto ? no a potom už len weaver montáž a šmytec...