Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 25 Dec 2024, 19:10

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 20:24 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Ako Adrian pise, su sklopky co uz pri ukladani je zrejme, ze ta skutocna vzdialenost sa odlisuje od tej viditelnej. Pri sklopkach do 8.5m je to skoro kazda jedna.
Ked som pisal o zmerani vzdialenosti, tak som mal samozrejme na mysli, zmerat ich PO sutazi.

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 20:36 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Ivan, niektore vzdialenosti (ako som uz pisal) musis mat presne zmerane pred sutazou, hlavne tie minimalne a maximalne a este aj povinne polohy... Teda vtedy, ked si trat pripravujes a nerobis to hura systemom... ;)

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 20:49 
vo výslužbe
vo výslužbe

To Rollo: garantujem ti, že prd ti to pomôže pri tréningu. Nikdy to nebudeš mať také ako na dráhe. Ešte by to chcelo splašiť nejakého človeka ktorí na súťaži bude merať teplotu na tom ktorom stanovišti v nejakom čase, ďalej nech si všimne odkiaľ svieti slnko či bolo vtedy proti svetlo, alebo si ho mal za sebou, či v tom lese v nejakú hodinu si mal také svetelné podmienky, že sklopka splývala s okolím, ale iný ju za nejaký čas videl v pohode, že keď si si sadol na nejakom stanovišti si musel byť riadne naklonený dopredu aby si sa nezvalil na chrbát. Na tréningu nebudeš mať taký vietor v daný čas ako na súťaži čo sa počasia týka rozmanité to bolo vo Vígľaši. Môžem ti poslať situačný plán z Mochoviec, ale bude ti na nič. Vedel som, že sklopky na strome sú vo vzdialenosti 50 a 47m. Puškohľadom som nameral obe cez 50m nedal som ani jednu. Čo mi to bolo platné? Pritom z 50-tími metrami na trénigu nemám problém. Deň pred súťažou som dal v stoji na 25m sklopku s 25-kou kilzónou. Na súťaži som nedal sklopku na 30m zo 40-kou kilzónou. O akom progrese tu píšeš? Ak chceš reálny tréning, tak chodievaj na súťaže. Zase iné je trénovať v kľude a pohode a iné je to už na súťaži.

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 21:29 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Z takeho neskodneho prispevku taka dlha diskusia. Myslim si, nie je problem presne namerat, ale trafit. Sam nemam problem povedat superom kolko som nameral. Par pretekov som hovoril namerane vzdialenosti pri kazdej sklopke, ked o to mal kolega zaujem. Nevidim v tom ziadnu vyhodu.
Serpa, ani o tom neuvazuj, ze mimo sutaz. Nieco take by urcite nikoho ani nenapadlo od teba chciet. Vzdy je lepsie, pre samotnu sutaz, ked niekto ma stavbu trate pod kontrolou. To znamena, premyslene rozmiestnenie sklopiek, velkosti killzon, povinne polohy.

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 21:43 
senior
senior
Obrázok užívateľa

Ja som si pamätal posledné dve na 25.st. v stoji,tiež mi to nepomohlo,ani jedna neľahla. :pleur4:
Ak má niekto záujem o štatistiku,nech si kľudne po výstrele píše tú svoju.Tam najkôr uvidí v čom má nedostatky on sám.
Na budúce to možno aj urobím... :contrac: :happy1:

minulosť:
Gamo Extreme kal.4,5mm
air Magnum850 CO2

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 22:06 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Jojo suhlasim s Tebou, ze neexistuje situacia, ktoru dokazes presne dopredu nasimulovat. Mna len napadlo, ze preco neurobit nieco co by mohlo pomoct progresu. Ak nebudeme ochotni vymyslat nove veci, na ten posun vpred urcite mozme zabudnut.

Moja predstava by bola asi takato.

Urcite by som nechcel viac zatazovat stavitelov trate. Stacilo by ak by dodali zoznam velkosti killzon k cislam sklopiek. Tak ci tak, uz zodpovedne pripravuju trate podla planu. Vzdialenosti by sme potom merali laserom po sutazi. Stacili by dvaja ochotni ludia s predpripravenou tabulkou. Islo by o zber udajov ako cislo sklopky, vzdialenost, kilzona a pripadna povinna poloha. Potrebny bude hardver. Napadlo ma, ze mohli by sme mali vlastnit jeden klubovy laserovy merac. Netusim v akej kondicii je klubova kasa. Dokazem si ale predstavit, ze pri priemernej ucasti 20 clenov by sme aj na jednej sutazi dokazali vybrat po cca 7 € na nieco pouzitelne. Pozrite napriklad do vlakna o meracoch. S Igim sme tam popisovali, co sa nam dostalo do ruk.

Myslim, ze po ukonceni sutaze dokazeme aj v takej turistickej lokalite ako novy Viglas pomerat a zapisat udaje pred rozobranim trate do pol hodiny. Ked sa mi podari prist bez ohladu na lokalitu, hlasim sa dobrovolne. Nebavi ma len tak vysedavat a cakat co bude.

Po zbere udajov navrhujem aby boli zapisane tieto data v nahodnom poradi uz do elektronickej formy. Ide mi o to, aby sme sa nemohli ani pri najvacsej snahe naucit polohy sklopiek pri opakujucich sa lokalitach. Bola by to robota naviac, ale ak bude predpripraveny formular pojde iba vyplnenie jednoduchej tabulky. IT borec ako igi by urcite dokazal po nejakom case z tychto dat zostavit cez vzorce zaujimave statistiky. Predpokladam, ze to v akejto forme v inych krajinach asi nemaju. Som presvedceny, ze by sme tymto pred zahranicim urcite neklesli. Skor naopak.

Motto dlhoročného pružinovkára :
Nevadí že nevyhrám, ale každé jedno prestrielané PCP sa počíta...

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 22:50 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Trosku oddbocim od spominanej temy...
Pani vsimli ste si, ze este prednedavnom sme koncili sutaze kratko po obede a niekedy sme dokonca stihali aj druhu sutaz... a teaz koncime po 14 tej hodine??? a kazdy mame toho dost???

Vsetko svedci o tom, ze trate su narocnejsie ako vlani a kazdy strelec vyuziva cely casovy limit...

PoslaťNapísal: 09 Júl 2012, 23:01 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Veru vsimli. Myslim, ze k tomu prispieva to, ze niekto drahu v predstihu premysli.
Dalsia vec, ktora ma velmi tesi su nove sklopky, ktore funguju spolahlivo. Tiez mi neda nespomenut uchytenie sklopiek. Ci uz su to Serpove betonove kvadre, ale aj chlapci v Mochovciach to mali perfektne zmaknute.

PoslaťNapísal: 10 Júl 2012, 07:01 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ak môžem trocha mudrovať:

Raz som si dal námahu aj s Pucelom (ktorému sa síce veľmi nechcelo ale nakoniec sa dal na to nahovoriť - asi preto lebo vtedy strelil svoj osobný rekord :diable: ) a pásmom sme premerali po súťaži celú trať. Bolo to 3. kolo FT súťaže Sládkovičovo 01-03.04.2011. Tabuľka je k nahliadnutiu TU. Na to meranie si pamätám veľmi dobre - bola to pekná jeb... no proste viac krát sa mi do toho potom už nechcelo. A to sme merali na rovnej ploche. Laserový merač by síce podstatne uľahčil robotu ale aj tak by sa mi to už nechcelo robiť. Musím spomenúť že som s tým zaťažil ešte aj Adriana lebo som od neho potreboval aby mi odfotil a poslal všetky bodovacie listiny (našťastie vtedy bolo len 19 súťažiacich). Potom to všetko spracovať...
...výsledok pre mňa osobne nemal žiaden prínos - možno okrem uspokojenia že som to raz chcel urobiť tak som to urobil.

Mne sa viacej osvedčilo počas súťaže uvažovať nad každým vzniknutým "problémom", vyvodiť nejaký záver a aplikovať ho do praxe. :langue3:

Koniec mudrovania. :mrgreen:

PoslaťNapísal: 10 Júl 2012, 09:54 
vo výslužbe
vo výslužbe

Alkaj budeš sa možno čudovať, ale s týmto mudrovaním plne súhlasím. Podľa mňa to nemá žiaden prínos okrem štatistiky. To Rollo: Ak prídeš na nejakú súťaž, ktorú odstrielaš a budeš ochotný odstrieľať tu istú trať na druhý deň znova a dosiahneš lepší výsledok ako v prvý deň, tak ten poondianý diaľkomer kúpim za vlastné. Aj keď by bola rovnaká trať ako v minulosti v nejakej lokalite, tak aj tak nebude rovnaká stačí ak bude iné počasie (zamračené, dážď, vietor a pod a tvoje zapamätané sklopky ti budú na nič). Stači ak sa daná lokalita ktorá bola zaradená v kalendári napr. marec prehodí na júl kde je všetko už rozkvitnuté a tie sklopky na rovnakých miestach už budú vyzerať inak. Podľa mňa je to zbytočne vynaložená námaha, ktorá okrem štatistiky nič neprinesie.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 92 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia