Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 26 Dec 2024, 07:31

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 61 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: prenoska na pusku
PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 10:13 
vo výslužbe
vo výslužbe

Od včera som odolával aby som nereagoval na príspevok od rolla no dneska som už neodolal. O prenášaní zbraní sa tu už hovorilo a myslím, si, že aj vyriešilo. Ak ma moja pamäť neklame, tak zbrane sú konštruované tak aby nedošlo k samočinnému výstrelu dokonca ani pri páde zbrane. Na zbraniach sú aj poistky, ktoré fungujú rôznym spôsobom nebudem to tu rozpisovať. U HW100 viem zbraň zaistiť len ak je natiahnutá. Tiež si chcem urobiť bedničku na prenos zbrane a určite nebudem nechávať páku v otvorenej polohe a tým unavovať pružinu, len kvôli tomu aby bol niekto šťastnejší. Naše zbrane po výstrele už opätovne nevystrelia. Nepoznám niekoho kto po dostrieľaní poslednej sklopky opätovne nabíja. Kto sa aj napriek tomu cíti ohrozený nech si nosí nepriestrelnú vestu.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 11:23 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Jojo, podelil som sa iba zly pocit, ktory som zazil na vlastnej kozi vo Viglasi. Ked som stupal hore kopcom, v jednom momente som sa pozeral do hlavne zbrane strelca, ktory zostupoval dolu kopcom. Vyskovy rozdiel v jednom momente sposobil, ze mi bolo mierene priamo na hlavu z dost blizkej vzdialenosti. Jojo rovnako ako ty aj ja strielam z ostrych, na bezpecnost myslim stale aj ked ide " len " o vzduchovky.

A je mi jedno, ze sum tu mozno za vola. Ide mi predovsetkym o vyjadrenie svojho nazoru.

Motto dlhoročného pružinovkára :
Nevadí že nevyhrám, ale každé jedno prestrielané PCP sa počíta...

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 11:46 
vo výslužbe
vo výslužbe

Rollo vôbec nie si vôl. Tvoj názor beriem. Tým čo som napísal vôbec nechcem potlačiť bezpečnosť. Mýslím, že úroveň strelcov postúpila aj v bezpečnosti nie len vo výkonosti a nikoho nenapadne pobehovať po trati s nabitou zbraňou.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 11:55 
expert
expert
Obrázok užívateľa

predtym ako sa pustite do konstrukci prenosiek asi by sa malo oficialne schvalit kam maju hlavne mierit a pod minimalne akym uhlom...
a myslim to celkom vazne - na urovni pravidiel

zatial plati:

Pušky musia byť držané v prepravných obaloch, alebo s ústim hlavne smerujúcim dole vždy keď nie sú používané; toto zahŕňa aj pušky držané na remeni.
Zbrane s viacranným zásobníkom musia mať zásobník vybratý a musia byť vo viditeľne bezpečnom stave.

Takze pokym tie bednicky nebudu komplet uzavrete, aby sa mohli povazovat za prepravny obal, tak hlavne musia mierit smerom do zeme.

Diskutujuci nehnevajte sa, ale vase poznamky o zalievani hlavne a neprestrelnych vestach su fakt nevhodne...

Naposledy upravil igi79 dňa 03 Aug 2012, 12:00, celkovo upravené 2

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 11:55 
veterán
veterán

No včera aj vo mne cukalo aby som niečo napisal,nakoniec som si radšej zahryzol do jazyka-vlastne do prsta. Jojo napisal všetko čo som chcel aj ja a hlavne to napisal slušne-to by som ja nedokazal. Fakt nechapem jeden jediny relevantny dôvod aby niekto po odstrielani sklopiek znova nabil zbraň a z nabitou zbraňou sa presuval zo stanovišťa na stanovište alebo behal z nabitou zbraňou po trati. Bezpečnosť nadovšetko ,ale prehaňať by sa to ozaj nemalo. Taku bezpečnosť aku dodržujeme na suťažiach mi, tak taka sa nedodržuje ani na strelniciach s ostrymi zbraňami. Ked ma niekto pocit že je ohrozeny,ale niekto nedodržuje pravidla stači na to upozorniť organizatorov suťaže a všetko sa da riešiť.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 11:56 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Pani podstatne je, ze pri pouzivani prenosiek jej majitel bude este obozretnejsi ako doteraz tym to ukoncime a venujme sa prosim konkretne ako si ju a z coho vyrobit.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 12:03 
veterán
veterán

Palo,ešte počkaj z vyrobou,ešte to neni schvalene. Najprv to musia schvaliť najvyšši funkcionari a potom to može použivať aj spodina.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 12:07 
expert
expert
Obrázok užívateľa

Tu nejde o schvalovanie alebo ine obstrukcie, ale akekolvek bezpectnostne riziko, ktore tu spominal aj Rollo ma urcite prednost pred pohodlim ineho sutaziaceho.

Naposledy upravil igi79 dňa 03 Aug 2012, 12:08, celkovo upravené 1

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 12:07 
expert
expert
Obrázok užívateľa

uz som zacal,takze budem odkladat blocky mozno igi preplati :lol:

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 12:18 
veterán
veterán

Igi to čo sa ti stalo sa už neodstene,neviem uplne podrobnosti ako sa to stalo,mam však svoju teoriu,tak či onak si myslim že to nema nič spoločne s prenašanim zbrane. či držim nenabitu zbraň v ruke,alebo položim nenabitu zbraň do prepravky vyjde z bezpečnostneho hladiska na rovnako.

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 61 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia