Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 26 Dec 2024, 05:43

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 61 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší
Autor Správa
 Predmet príspevku: Re: prenoska na pusku
PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 12:24 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Chlapci neblbnite, nech to nesklzne do inej roviny. Prenosky sa v tomto rocniku pouzivaju. Sam za seba mozem povedat, ze som sa nikdy necitil ohrozeny majitelom ziadnej prenosky. Bude mozno stacit doriesit pravidla pri noseni zbrane v prenoske. Pri kratsom presune nie je problem niest aby hlaven smerovala smerom za palebnu ciaru. Drzadla prenosky uchopit aby hlaven mierila nie kolmo do zeme, ale do zeme.
Myslim, ze medzi nosenim v prenoske a v latkovom puzdre nie je zas az taky velky rozdiel.
Nakolko v kratkej dobe asi pridem o pracovnu silu a vsetko si budem musiet prenasat sam, tiez sa asi pustim do vytoby jednej takej.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 16:21 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

uvolnite sa:
spomeňte si co ste zažili v čechách aké nosenie-prenášanie medzi stanovišťami.
počas preteku nerobiť nič iné len myslieť na to aby som mieril stále do zeme a aby sa niekto necítil ohrozený len preto aby ten niekto kto doslova vyhľadáva také pohľady-do hlavne tak to nieje žiadna sláva.
na preteku samozrejme treba bezpečnosť ale tak automaticky nie strnulo a v strese.
človek-súťažiaci sa tam predsa ide aj uvoľniť, odreagovať, a zabaviť.
nie len 3 hodiny stresovať.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 17:26 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Asi som vymyslel ako pouzivat prenosku a aby, ak by zo zbrane v nej ulozenej vysiel vystrel nikomu sa nic nestalo. Kreslit sa mi to nechce, ale je to uplne jednoduche. Prenosku urobim v klasickom prevedeni ako bezne vidime na sutaziach. K nej primontujem predlzenie (dreveny hranol prijatelnych rozmerov, alebo duralovy profil) a na koniec, ktory bude presahovat pred hlaven primontujem pod uhlom plechovu platnicku. Ak by doslo k vystrelu, ten pojde do zeme, alebo tam urobim mini lapac. Tento nadstavec bude sluzit ako ochrana hlavne a bude lahko demontovatelny kvoli preprave v aute.
Este sa odhodlat k vyrobe. Ale do Skycova by to malo byt hotove. Je to blbost, v zivote by som nad tym nerozmyslal, ale myslim, ze by to mohlo vyriesit veci o ktorych tu diskutujeme.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 18:02 
vo výslužbe
vo výslužbe

[quote="igi79"]predtym ako sa pustite do konstrukci prenosiek asi by sa malo oficialne schvalit kam maju hlavne mierit a pod minimalne akym uhlom...
a myslim to celkom vazne - na urovni pravidiel

Fero ma predbehol na nieco podobne som myslel aj ja. Ma to jeden hacik citovany hore. Takze pokial Igi79 nevypocita uhol, energiu aku musi zniest ten lapac, alebo ako to nazveme, nestanovy material z ktoreho sa to vyrobi a samozrejme to vyrobi autorizovana dielna s certifikatom cele to prejde statnou skusobnou a on to cele schvali a opat certifikuje. Potom sa to bude volat IPS igiho prepravna skrinka. Riesia sa tu hluposti, ale slovac je uz taka. Keby strelec pred prepravou zbrane urobil este ranu istoty neexistuje aby zbran vystrelila sama. Nevlastnime automaticke vzduchovky. Dobre to napisal Ivco. Ale treba zo sutazi urobit vojensky dril. Zdoraznujem, ze nepodcenujem bezpezpecnost.

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 18:40 
vo výslužbe
vo výslužbe

fero píše:
Tento nadstavec bude sluzit ako ochrana hlavne a bude lahko demontovatelny kvoli preprave v aute.
Na týmto som uvažoval aj ja, ale radšej som nič nepísal. :taistoi:
Ale k veci: Môže to tam byť namontované na pánte a keď tam nebude puška tak sa to môže zaklápať smerom do bedničky. Obrázok

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 19:21 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

A nezabudnite že v takej špeci prenoske nesmie chýbať stolík, stolička a samozrejme slnečník ako to má Pucel v Štefanovej a jediná povolená ako aj povinná poloha bude zo stolíka :mdr2:

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 19:36 
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Obrázok užívateľa

Pali a keby to malo podvozok a vlastny pohon, tak je to uplne dokonale. :mdr1:

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 19:40 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

V tom prípade by to už bolo FT-Safari :odieux1:

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 19:48 
profesionál
profesionál
Obrázok užívateľa

Tiež si myslím, že je to nebezpečné. Ja napr. nedôverujem nikomu, kto na mňa mieri zbraňou. Ešte keď stojí sama, voľne položená na stole, na zemi či inom pevnom podklade tak v poriadku. Ale predstava, že je to labilne hodené v držiaku a celé sa to nekontrolovane prenáša :/... Kdejaký tĺk sa s tým bude potom krútiť na placi a zrazu je prúser ako hrom. Nemyslím to v zlom, ale minulý týždeň som pri streľbe zažil človeka, ktorý by nemal vlastniť ani občianku ale tak každý má právo na život.

No a ešte keď sa začínalo s FT tak sa riešilo prenášanie v puzdre medzi stanoviskami a zhodli sme sa, že pre bezpečnosť bude lepšie zakaždým hlaveň smerovať na dol.

A potom ja mám nápad... Asi to nakreslím :)... Čo ma napadlo v tejto situácii :idea:

Edit: niečo takéto:
:arrow: https://lh3.googleusercontent.com/-RwgL ... topka1.jpg
:arrow: https://lh6.googleusercontent.com/-J0Wo ... topka2.jpg
Bola by to záslepka z duralu. Na konci 5mm hrubá stena a po obvode diery. Od vnútra iba vystlané filcom aby to neškriabalo hlaveň. Držalo by to len tlakom toho filcu. Samozrejme sa to nesmie zabudnúť pred strieľaním zložiť. Ale podľa mňa to hravo zastaví aj 40J.

Naposledy upravil MarekZCKE dňa 03 Aug 2012, 20:34, celkovo upravené 3

PoslaťNapísal: 03 Aug 2012, 20:10 
senior
senior
Obrázok užívateľa

MarekZCKE píše:
Tiež si myslím, že je to nebezpečné. Ja napr. nedôverujem nikomu, kto na mňa mieri zbraňou. Ešte keď stojí sama, voľne položená na stole, na zemi či inom pevnom podklade tak v poriadku. Ale predstava, že je to labilne hodené v držiaku a celé sa to nekontrolovane prenáša :/... Kdejaký tĺk sa s tým bude potom krútiť na placi a zrazu je prúser ako hrom. :idea:

labilné to nie je ! Je to stabilnejšie ako na dvojnožke alebo položené na podsedáku !!!
a ten "kdejaký tĺk"???

minulosť:
Gamo Extreme kal.4,5mm
air Magnum850 CO2

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 61 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia