Dnes pocas straveneho dna na chate po primeranej davke FT treningu ( Skycov sa blizi
) ma napadlo urobit trochu netradicny test. Vdaka paradnemu vyhladu a vybornej vyditelnosti som podla mildotu skusal premeriavat vzdialenosti sniperskou metodou. Cize pomocou halfmildotu kalibrovaneho pri 20 x zvacseni a znamych velkosti vzdialenych objektov. Napr. vyska strechy osobneho auta, zarubne dveri a postav ludi. Takto som si z hlavy prepocital 3 rozne merania od 300 do 1000 m. Doma som potom zistene porovnaval cez mierku pomocou Google Earth. Celkom ma posadilo na zadok ked som zistil, ze vo vsetkych pripadoch som sa zmestil do slusnej odchylky 50 m. Moj sidewinder by sa urcite dal pouzit aj na nejaku ostrelovacku. Obraz som mal cisty aj pri plnom zvacseni bez vacsich optickych chyb. Na kilometer som dokazal rozoznat podla tvare cloveka o koho slo. Viem, ze toto nema nic spolocne s problematikou FT. Ja len rad zistujem ake hranice maju veci a nastroje, ktore vyuzivam. Na druhej strane si povedzme, nehrame sa pri FT na ostrelovacov ?