Slovak Airgun Field Target Association

Diskusné fórum SAFTA a priateľov vzduchových zbraní
www.ft-hft.sk www.sportovastrelba.sk
Aktuálny čas je 27 Dec 2024, 19:27

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 137  Ďalší
Autor Správa
PoslaťNapísal: 09 Okt 2012, 12:53 
vo výslužbe
vo výslužbe

matoag píše:
Ale ta weaver lista je len ta jedna a vsetci co ju na Steyroch maju, tak maju tu istu?
Nie - každý ma svoju vlastnú. Na súťaži by sme jednu lištu nestihli prehadzovať zo zbrane na zbraň a ešte popri tom vymieňať aj optiku na nej. Obrázok

;-)

Ak by to niekoho zaujímalo tak orientačné rozmery weaver lišty mám TU.

PoslaťNapísal: 09 Okt 2012, 14:37 
vo výslužbe
vo výslužbe

Nikdy som neskúmal príčinu.
Jednoducho po výmene kartuše (po nasadení iného kusu - náhradnej kartuše - nie došróbovaní originálu dodaného k puške) sa nástrel zmenil - minimálne ale zmenil (ale už si nepamätám podrobnosti). Maďari mi poradili vyhodiť červíka a zmeniť okružok v duralovom tele zo zeleného na čierny (je mäkší). Urobil som to, nanovo nastrelil puškohlad a potom to už nerobilo.

PoslaťNapísal: 09 Okt 2012, 16:49 
vo výslužbe
vo výslužbe
Obrázok užívateľa

Toto sme už riešili na strane 6-7 (zmena nástrelu vplyvom výmeny kartuše) ale zdá sa mi že to nástrel nemení ale v budúcnosti pre objektívnosť upnem pušku do "zveráka" a dám vám vedieť že čo a ako. Zo začiatku sa mi tento Cacov názor zdal ako úplný nezmysel ale pomaly tomu začínam veriť a keby som nemal pochybnosti ani by som to nešiel "testovať". Je to totižto to isté ako to že šroub ktorým priťahuješ pažbu o telo pušky (housing) nemôže zvyšovať výkon, a vidíte zvyšuje, nepatrne ale zvyšuje. Toto sme videli na vlastné oči vo Vígľaši a keby mi to niekto len povedal tak by som si o ňom myslel že to prehnal s dennou dávkou tabletiek.

PoslaťNapísal: 09 Okt 2012, 17:59 
vo výslužbe
vo výslužbe

Aby som doplnil mal som kartušu "home made" a po dotiahnutí bola značka 200 barr takmer opačne niekde na 4-5 hodine (alebo opačne 7-8 hodina už si to presne nepamätám - je to dávno čo som Steyra predal :hehe: ). Preto asi tlačila na telo zbrane na inom mieste ako originál a vonku na slnku sa to prejavilo zmenou nástrelu.
Teda si myslím že to bola príčina.
Ak nie tak som sa mýlil... :désolé1:

PoslaťNapísal: 10 Okt 2012, 08:29 
veterán
veterán

Petrof,keby ti vymena kartuše menila nastrel,tak vyberieš ten O kružok a kartuša bude tzv. volna-plavajuca ako maš na HW hlaveň,čiže sa nebude ničoho dotykať,samozrejme plavajuca nebude lebo ked ju dotiahneš v tom ventile tak sa oprie o čelo a nič s ňou nepohne. Podla mňa ti to pri vymene kartuše nebude meniť nastrel,pretože to duralove telo je ozaj tak pevne,že si neviem predstaviť akou silou by musela kartuša tlačiť aby to zmenilo nastrel,to už by si určite citil že ta druha kartuša ide extremne ťažko našrobovať.

PoslaťNapísal: 10 Okt 2012, 08:51 
senior
senior

Skusim len tak cisto teoreticky, lebo tiez neverim ze by ta kartusa mohla to duralove telo ohnut. Skor sa mi nepozdava pritlak na zaciatok hlavne kde sa dava diabolka. Teoreticky ked sa ta kartusa riadne pritiahne moze pohnut vnutorny mechanizmus a ten valcek ktory potom uzatvara hlaven teoreticky moze zatlacit na hlaven sikmejsie a ta hlaven tam asi moc napevno pritiahnuta neni, tak ju moze vychylit?? A ked zasrobujem kartusu tak ten manometer tiez neni pekne, 200bar niekde na 10hod.

Martin Phantom X4
SF Optimo +

PoslaťNapísal: 10 Okt 2012, 11:29 
vo výslužbe
vo výslužbe

Záver sa dotýka "spúštového bloku" v dvoch miestach. Inak je osadený osobitne. Či?

IMHO Rieši sa tu prkotina. Potom keď sa preukáže že to robí taký steyr čo nebol postihnutý "tuningom a tuzingom" tak ma to začne znepokojovať. Zatiaľ: :baille:

PoslaťNapísal: 10 Okt 2012, 14:59 
pokročilý
pokročilý
Obrázok užívateľa

Ja som to rozobral cakom prásk menil som aj regulátor a nástrel to nemení a kartuša je teraz v inej polohe ako pred tím jediné čo mu vadí je okolitá teplota . Ale teraz po čase nástrel drží mal som mierne obavy ale je to už preč. Jediné čo bude treba meniť je strunka ktorá pritláča ventil v komore za regulátorom tá sa časom unavý a potom sa začne diať to že pri dotiahnutí a vypúštaní to robí také pekné psss puk a odfukne to aj cez hlaveň.

Air Arms S510 SL .177 , No name 6x42,
Steyr LG 110 Hunting(TNT) .177,(Big NIKKO) Nikko Stirling Diamond 10-50x60 MD,
exp. Sa. 58 V
exp. UK 59L

PoslaťNapísal: 10 Okt 2012, 18:12 
senior
senior

Dnes vystrelena 100 diabolka. Kartusa naplnena od soboty, vtedy som vystrelil 50x, tlak klesol na 110Bar, dnes v stredu som vystrielal dalsich 50x , nastrel sa vobec nezmenil a skoncilo to na 60Bar a ani posledna diabolka na 60Baroch vobec neklesla????? Znie to ako blbost, ale mozno koli tomu, ze strielane len na 20m. Zajtra zavolam do Steyra a uvidim ci mi budu vediet podla ser.cisla 08414 co to povedat.Este ked zasrobujem kartusu 200Bar je na 7hodinach a ked ju len tak zdvihnem ako pravak a kuknem, cez bok tak 200 je krasne hore :-) asi to je tak smatlavo naschval. Pan K. ml. mi prislubil vymenu Kozapa za naklonenu listu (+moj doplatok), tak celkom fajn. Skusal a vyplnal som tabulku ako prenasat, myslim ze s Deltou nema zmysel klikat. Zvislu os to drzi nastastie dobre, tak uvidime.

Martin Phantom X4
SF Optimo +

Naposledy upravil matoag dňa 11 Okt 2012, 06:33, celkovo upravené 1

PoslaťNapísal: 10 Okt 2012, 21:33 
vo výslužbe
vo výslužbe

Ha,ha,háááá zabudol som, mal som vymenenú aj hlaveň :langue1:
Neriešte voloviny a strielajte...

Vytvoriť novú tému Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 1363 ]  Choď na stránku Predchádzajúci  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 137  Ďalší

Všetky časy sú v GMT [ letný čas ]

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť