Tak som bol pozriet v Binoxe tu Deltu 4.5-14x44 AO FFP s HFT krizom... ale vratil som sa bez neho:
- uzasna povrchovka
- krasny cisty obraz az po okraj aj pri max zvacseni
- fantasticka svetelnost - uz sa pomaly stmievalo, ale obraz bol taky jasny, ze by clovek neveril ze ma priemer objektivu len 44mm
tak a to boli asi vsetky plusy
- front focal plane + 'HFT' osnova je doslova 'epic fail' - od 4.5x az po 7x je to len hnusna machula v strede zorneho pola, bez sance nieco trafit, pri zvacseni nad 12x uz zas ide kriz von z obrazu - osnova pouzitelna len pri 10x, takze FFP je v podstate celkom zbytocne ale uzivatel si za to samozrejme musi priplatit...
- AO prstenec - myslel som si ze je zaseknuty = absolutne nemozne mierit na nejaky objekt a sucasne otacat tym prstencom
- zoom prstenec - tak toto je presny opak - toci sa az podozrivo lahko a navyse je bez medzery 'nalepeny' na stelovanie ocnej korekcie, takze som ju furt otacal aj so zoomom
- elevation/windage - zas neskutocne tuhe
a na zaver to najhorsie
- zorne pole - ked ma clovek oko od okulara v spravnej vzdialenosti tak okular tvori len tenucky az neviditelny kruh - nic podla coho by sa dalo urcit ze je oko v osi optiky - mozno by pomohla clona...
- hlbka ostrosti - skor by som povedal ze 'plytkost' - zoom som nastavil na 10x a skusal som AO najprv na 20yd, co je taky HFT standard, ale na 7m nic a tym myslim, ze uplne bez sance... co je ale horsie tak na 40m to iste... uplne sklamanie. Ked tuto optiku planovali na HFT, tak by tam stacili skla s polovicnou priepustnostou, ale o to vacsou hlbkou ostrosti.
Mozno som neobjektivny, a chcelo by to dokladnejsi test na zbrani a pri peknom pocasi, ale zatial sa mi zda 10740czk za tuto optiku vyhodeny peniaz... Fakt, stacilo mi pozriet raz do Kubajzzovho Burrisu a hned by som ho bral (stoji vyrazne menej ako tato Delta), aj s jednoramennym mildotom a malym priemerom.
PS: co vy na tuto optiku:
http://www.pazba.cz/zbozi/5006/Puskohle ... act-Mi.htm ? vraj ma strasne dlhy eye-relief, takze nedochadza k posunu paralxy