Večer sem niečo nahodím. Včera som drevo po predchodzom namorení už olejoval, tak dnes asi montujem na pažbu. Len pro pobavenie: na botku som použil materiál z: odrezok duralu z ktorého je rozrobený ultralight v Poprade (nie môj), duralový úholník z Lídla (bol pokrivený, tak bol aj tak na vyhodenie), ocelová rúčka na skriňku (odmontoval som z rozpadnutej skrine pohodenej u kontajnerov), zopár skrutiek, gumové kolieska na dorazy pod dvierka kuchyňskej linky a guľový kĺb z mini "gorilla" stativu na foťák z Lídla (ten bol poškodený a nebol to až tak môj nápad, len za mnou pri výrobe prišiel syn, popýtal sa čo robím, stručne som mu popísal, že nastaviteľnú botku na pažbu, ale že ešte neviem ako to uchytím, on sa zamyslel a z vážným výrazom odišiel do detskej, kde sa chvíľu prehraboval v boxu s hračkami a doniesol mi ten statív so slovami: "Daj toto!" a tak mám vyriešené polohovanie botky s hákom a jej de/montáž (s hákom to bude veľké a s tou mojou dlhou hlavňou už by sa mi ťažko hľadalo púzdro/kufor) behom sekundy vďaka mojmu 3-ročnému šéfkonštruktérovi
). Na palmrest je použitý starý bukový prah (iné drevo som nemal). V dnešnej dobe CNC som zaspomínal na časy, keď sa veci robili ručne a použil som "silu" môjho atrofovaného svalstva. Dural som aspoň naformátoval flexkou a všetko vrtal ručnou vrtačkou (s tou v presnom úhle a pekne nič navrtať nejde
), potom prišli na rad pilník a šmirgel. Výsledok tomu odpovedá, aj keď to mohlo byť aj horšie
Ale těší ma, že som niečo vyrobil v podstate z odpadu. Okrem rezania flexkou bolo všetko robené v mojej "dielni" - kuchyňský stôl v bytovke